Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté poskytli první pomoc

Policisté defibrilovali cyklistu, kterého nalezli bezvládně ležet v trávě 

Nejen včasná reakce policistů, ale také díky zdravotnickému vybavení se kolegům ze Speciální pořádkové jednotky Moravskoslezského kraje podařilo obnovit srdeční oběh 75letému cyklistovi.

Toho policisté nalezli včerejšího dne kolem 14:30 hodin ležet v trávě poblíž rodinných domů, když projížděli ulicí ve Frýdku-Místku. Ležící cyklista nereagoval na žádné vnější podněty. I přesto, že policisté nezjistili žádná viditelná zranění, muž už nedýchal. Jeden z členů hlídky ihned zahájil masáž srdce, která byla umocněna použitím defibrilátoru, který po přiložení elektrod na hrudník zraněného inicioval elektrický výboj.

Policisté muže několik minut oživovali neustálou ruční masáží srdce ve spojitosti s použitím defibrilátoru, a to do doby příjezdu přivolaných zdravotníků. Ti si ihned muže převzali do své péče a po detekování životních funkcí jej následně převezli do zdravotnického zařízení.

Díky policistům, kteří muži poskytli včasnou a profesionální první pomoc, se podařilo u muže úspěšně obnovit srdeční oběh.

OT nprap. Karolína Bělunková
31. 05. 2021

vytisknout  e-mailem