Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili sérii krádeží

Karviná - Obviněný muž je ve vazbě, odsouzen může být až na pět let 

Pouhých deset dnů po pravomocném rozhodnutí o trestu za krádeže znovu začal. Řeč je o 27letém muži, který měl několikrát vzít různé věci ze sklepních boxů na území Karviné. V rukou mu měly skončit vrtačky, sbírka známek a rozbrušovačka, a nejen to.

Mimo jiné od poloviny října si ve městě vytipoval čtyři osobní vozidla a jedno nákladní. I odtud zmizelo nářadí, rybářské pruty, autokamera, gola klíče a další. V některých vozidlech nenašel nic k odcizení, a tak majitelům vozidla poškodil. V jednom vozidle přetrhal dráty spínací skříňky, vylomil plastové části přístrojové desky. V dalším vozidle postříkal vnitřní interiér nalezeným sprejem.

Někdy v listopadu si důvodně podezřelý vybral i stavební kontejner, ze kterého měl odcizit elektrické nářadí v hodnotě bezmála 74 tisíc korun.

V jednom případě evidujeme i krádež v restauraci v Horní Suché. Tady zřejmě odcizil finanční hotovost ve výši asi 88 tisíc, k tomu přibral osobní doklady a čtyři platební karty.

Konečný součet pro 27letého muže je celkem deset skutků majetkového charakteru s předběžně vyčíslenou škodou ve výši 260 000 Kč.

Krádeží se dopustil i přesto, že v říjnu byl pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2022. Notorický pachatel byl po rozhodnutí soudce vzat do vazby.

Komisař důvodně podezřelého muže z Karviné obvinil ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, pokračujících přečinů krádeže a  poškození cizí věci. Obvinění zahrnuje i přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 22. 12. 2021
 

vytisknout  e-mailem