Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté na autosalónu

Nový Jičín - Podbeskydský autosalón na Novojičínsku.  

Také letošní rok se na počátku května (1. a 2. května) konal v prostorách zimního stadiónu v Novém Jičíně, již XII. ročník Podbeskydského autosalónu. Své vozy zde prezentovalo 14 automobilových značek.
 
 
Této tradiční akce se účastnili také novojičínští policisté. Ti si připravili pro návštěvníky stánek s propagačními materiály z oblasti autodopravy a také zde předvedli své služební vozidlo Škoda Octavia. Zejména mezi dětmi byl o prohlídku vozu značný zájem. Budoucí řidiči si tak mohli vyzkoušet zapnout majáky a houkačku či hovořit přes megafon. Tento automobil však, snad jako jediný, nebyl na prodej, přestože mnozí dospělí řidiči projevili o koupi policejního vozu zájem. Jak uvedl jeden z nich: „Ty majáky na střeše by se občas hodily“. 
Návštěvníci, kteří zavítali k policejnímu stánku měli také možnost otestovat si přístrojem Dräger hladinu v alkoholu v krvi. Mohli si tak udělat přibližnou představu kolik tzv. nadýchají od posledního požití alkoholického nápoje a ti, kterým se doposavad nepoštěstilo projít dechovou zkouškou při dopravní kontrole, si to alespoň vyzkoušeli nanečisto. Policisté při tomto upozorňovali na rizika spojená s řízením vozu pod vlivem alkoholu.
Zejména mezi dětmi byl veliký zájem o reflexní nálepky. Ti nejmenší dostali jako dárek omalovánku s dopravní tématikou, kvarteto nebo odrazku ve tvaru medvídka. Zájemci z řad návštěvníků byli poučeni o tom, jak se správně chovat na silnici, že je třeba nejen vše sledovat a vidět, ale také být viděn. Občané se ptali policistů na záležitosti týkající se bezpečnosti v dopravě, ti s nimi probírali zejména nutnost používání bezpečnostních pásů, vhodnost reflexních doplňků či vhodného zabezpečení svého vozu. Řidiči byli rovněž upozorněni na konec platnosti některých řidičských průkazů. Při ruce byla k jednotlivým tématům spousta propagačních materiálů, které si mohli zájemci odnést.

 

foto z akce zde:     foto1       foto2       foto3

vytisknout  e-mailem