Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté a celníci kontrolovali

Ms kraj: Součinností akce policistů a celníků "Paprsek" dnes v Bohumíně 

Rušněji než obvykle bylo dnes dopoledne v Bohumíně, konkrétně poblíž výjezdu z dálnice D1 na cestě vedoucí do Polska. Na několika stanovištích prošly kontrolou policistů a celníků desítky řidičů nejen kamionů, ale také osobních vozidel. Na místě byl i takzvaný Schengenbus a velkokapacitní mobilní rentgen (jediný v republice).
akce policistů a celníků 2.jpg
 
 
Na kontrolách se podílelo téměř dvacet celníků z Celního úřadu Ostrava (spadají pod Celní ředitelství Ostrava), policistů z dálničního oddělení Ostrava a odboru cizinecké policie (spadají pod Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje). V Bohumíně byla čtyři kontrolní stanoviště.
 
 
Na prvním (takzvaná rychlá kontrola) zastavovali policisté řidiče osobních a nákladních vozidel a společně s celníky kontrolovali, zda řidiči předkládají předepsané doklady a zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu, technický stav vozidel a převážený náklad. Zároveň směrovali řidiče kamionů na další dvě stanoviště. Na jednom měla Celní správa k dispozici velkokapacitní mobilní rentgen, který slouží především ke kontrole kamionových dopravců a pomáhá při odhalování případné nelegální přepravy zboží. Je schopen odhalit drogy, zbraně, tabákové výrobky, osoby... Tento rentgen je v republice jediný, a je proto na severní Moravu zapůjčen opravdu ojediněle. Poté, co kamiony prošly rentgenovou prohlídkou, čekala je – respektive řidiče - další kontrola na stanovišti policistů odboru cizinecké policie. Policisté ověřovali za pomocí speciální techniky v Schengenbuse, zda předložené doklady nejsou falešné či pozměněné. Policisté se zaměřili také na kontrolu takzvaných sociálních předpisů (jedná se například o dodržování přestávek při jízdě). Na čtvrtém stanovišti,
akce policistů a celníků 6.jpg
které se nacházelo na druhém výjezdu z cesty, kontrolovali policisté řidiče vozidel jedoucí po blízké komunikaci. Jednalo se o běžnou silniční kontrolu.
 
Dnešní dopolední součinnostní akce navázala na další, které pořádají celníci a policisté již od neděle. Například včera proběhly obdobné kontroly na Novojičínsku. Policisté včera udělili mimo jiného 3 blokové pokuty (v celkové hodnotě 3 500 Kč), uložili 1 kauci za špatný technický stav vozidla a oznámili 5 přestupků  příslušným správním orgánům.
 
 
 
 
por. Ing. Pavla Zdobnická                                  por. Mgr. Soňa Štětínská
tisková mluvčí                                                         komisař
Celní ředitelství Ostrava                                         Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
 
                                              
                                                                                                                     
 
 
                                      
 
 
 
                                                                                     
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem