Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní prezident v Moravskoslezském kraji

Ms kraj: Policejní prezident se setkal s policisty, předal ocenění 

Pracovní setkání, dopolední část

setkani prezident velke_03.JPGV pátek 11. března 2016 dopoledne proběhlo v Ostravě pracovní setkání policejního prezidenta brig. gen. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého a dalších zástupců vedení Policejního prezidia ČR s moravskoslezskými policisty. 

Aula Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava byla zaplněna do posledního místa.  Kromě hostů z Policejního prezidia zde bylo téměř 500 osob – jednalo se převážně o policisty krajského ředitelství, včetně kompletního vedení, dále občanské zaměstnance krajského ředitelství a další zvané osoby.

Policejní prezident po zhodnocení uplynulého období představil přítomným v sále vize a plány Policie ČR pro období nadcházející, hovořil na téma ekonomiky i personalistiky. Nevynechal aktuální problematiky a témata.

setkani prezident velke_02.JPG

K obecenstvu hovořili také první náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Martin Vondrášek, náměstek pro SKPV brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube a náměstek pro ekonomiku plk. Ing. Petr Petřík. Závěrem téměř tříhodinového programu nechyběla diskuse. 

Policejní prezident ocenil a současně poděkoval policistům a občanským zaměstnancům Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje za profesionálně odvedenou práci. 
 

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

oddělení tisku a prevence

14. března 2016

 

Policejní prezident ocenil moravskoslezské policisty

Z rukou policejního prezidenta převzalo v pátek odpoledne 11. března 2016 v prostorách Vítkovického zámku 25 moravskoslezských policistů služební medaile.

Policejní prezident ocenil služebními medailemi „Za věrnost“ I. a II. stupně policisty za velmi dobré pracovní výsledky a déle jak 30 let a 20 let trvání služebního poměru. Dalším policistům udělil brigádní generál Mgr. Bc. Tomáš Tuhý Čestnou medaili či Plaketu Policie České republiky za velmi dobré služební výsledky.

Mezi oceněnými byli policisté pořádkové služby, operačního odboru, odboru vnitřní kontroly, školního policejního střediska, dále služby kriminální policie a vyšetřování. Oceněnými byli policisté ze všech teritorií našeho kraje – Frýdecka, Karvinska, Novojičínska, Ostravy, Opavy i Bruntálska. 

Za odvedenou službu poděkoval zúčastněným také ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel a význam služby policistů pro Moravskoslezský kraj zmínil i hejtman Miroslav Novák. V průběhu slavnostního programu byly vzpomenuty významné historické momenty moravskoslezské policie, příkladmo lze uvést zřízení naší zásahové jednotky dne 1. 10. 1990 či zrod dvou zcela nových odvětví znaleckého zkoumání odboru kriminalistické techniky a expertíz, stejně jako překotný rozvoj věd využívaných pro boj s kriminalitou.

setkani prezident velke_08.JPGsetkani prezident velke 1.JPG

                                                       
 

 

 

 

 

Mezi policejním prezidentem oceněnými služební medailí „Za věrnost“ II. stupně byl také nprap. Kamil Gelnar, vrchní inspektor obvodního oddělení policie Fulnek a por. Ing. Petr Banasinski – komisař operačního odboru Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

mjr. Mgr. Bc. Gabriela Holčáková

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

vedoucí oddělení tisku a prevence

14. března 2016 

vytisknout  e-mailem