Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podvod při směně peněz

Bruntál - při směně peněz přišla o 8 tisíc, nakoupené zboží na internetu neobdržel a další zprávy 

Podvodný prodej na internetu
Další případ podvodného prodeje na internetu šetří nyní policisté z Krnova.
Doposud neznámý pachatel na internetovém portálu nabízel k prodeji v aukci notebook Siemens. Dne 23.3.2010 ho vydražil 32letý poškozený za částku 6 500 Kč a dobírku. Peníze převedl na účet prodejce, ale zboží mu nebylo do dnešního dne zasláno a ani finanční prostředky mu nebyly vráceny zpět.
Nákup a prodej zboží přes internet nese svá rizika a proto upozorňujeme, aby zákazníci zvolili k nákupu např. jeden z bezpečnější způsobů a to zasílání zboží na dobírku a nebo přímé osobní setkání s prodávajícím. 
 
Auto nezamkl a přišel o peněženku
I přes naše neustálá varování, aby lidé uzamykali svá vozidla a nenechávali v nich cenné věci na viditelných místech, protože tím lákají potencionální pachatele ke krádežím, tak opět policisté šetří případ odcizení peněženky z odemknutého automobilu.
V Rýmařově na Školním náměstí ve středu 5.5.2010 dosud neznámý pachatel otevřel neuzamčené dveře zaparkovaného mercedesu a z prostoru mezi předními sedačkami vzal odloženou pánskou aktovku. Z ní vytáhl peněženku , ve které měl majitel finanční hotovost 1 900 Kč, doklady, platební karty i s PINem a stravenky. Způsobená škoda činí 2 500 Kč.
 
Podvod při směně peněz
Včera 5.5.2010 v odpoledních hodinách dosud neznámý pachatel ve směnárně na ulici Ruská v Bruntále podvodně vylákal od obsluhy 8 tisíc Kč. První požadoval směnu 16 ks pětistovek, za které obdržel 8 tisícovek. Bankovky menší hodnoty si obsluha neuschovala a zůstaly ležet na pracovní ploše směnárny. Toho pachatel využil a následně přiložil k této finanční hotovosti ještě dvě tisícovky a to vše požadoval směnit za 5 ks dvoutisícovek. Poškozená mu peníze vydala a až posléze si uvědomila, že peníze, které obdržela při první transakci, si neuschovala a přičetla je k druhé. Způsobená škoda činí 8 tisíc Kč.
Popis pachatele: muž ve věku kolem 40 let, podsaditější postavy, vysoký cca 180 cm, krátké hnědé vlasy střižené na tzv. ježka a jemně zarostlý vous. Na sobě měl oblečenu tmavou mikinu.
V souvislosti s tímto případem upozorňujeme, aby prodejci či pracovníci směnáren byli při směně peněz velice opatrní, zvláště ve chvíli, žádá-li zákazník výměnu hotovosti opakovaně a ve větším množství.
 
Dostal smyk a došlo k čelnímu střetu
Mezi obcemi Kunov a Skrbovice došlo v 16,00 hodin ve středu 5.5.2010 k dopravní nehodě dvou vozidel. 18letý řidič peugeotu nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a při průjezdu zatáčkou najel do levé jízdní poloviny, kde dostal smyk. V protisměru projíždělo vozidlo Nissan, které řídil 65letý muž a došlo k čelnímu střetu. Peugeot se po nehodě otočil o 180 ° a druhé auto narazilo do kamenného zdiva domu. Při nehodě se lehce zranila spolujezdkyně a řidič z nissanu. Na místě zasahovali i hasiči, kteří provedli úklid vozovky od uniklých kapalin. Požití alkoholu u řidičů bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 300 tisíc Kč. 
 
V drogérii zapomněla peněženku a přišla o ni
V Rýmařově na ulici Husova dne 5.5.2010 dosud neznámý pachatel využil toho, že 35letá žena zapomněla na pultě v prodejně drogérie peněženku, kterou jí odcizil. V ní měla finanční hotovost 3 600 Kč, platební karty a různé doklady. Způsobená škoda činí 3 600 Kč.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

vytisknout  e-mailem