Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Podváděl a nyní skončil ve vazbě

Melouchář bez živnostenského oprávnění vylákal od majitelů domů na Třinecku desetitisícové částky na opravy střech, komínů nebo pokládku zámkové dlažby. 

 
Autor: PČR F-M  Vlastimil StarzykAutor: PČR F-M Vlastimil Starzyk

     Ve své "firmě" dokonce zaměstnával několik brigádníků. K takové činnosti mu však chybělo živnostenské oprávnění a dohodnuté práce nikdy nedokončil.
             Od června minulého roku do svého zadržení před několika dny, nabízel lidem z Třince a okolí rekonstrukce jejich domů. Vybíral zálohy a někdy přivezl i část materiálu na opravy. Dohodnutou práci neprovedl a po čase požadoval další a další zálohy. V jednom případě dokonce namluvil svým zákazníkům, že nemůže práci dodělat, protože má bankou obstavený účet. Důvěřiví manželé mu pak dali i peníze na odblokování jeho údajného účtu, opravy střechy se však ani tak nedočkali. Neštítil se takto podvést i 85letého seniora z Třince-Lyžbic, kterému nabízel opravu střechy, komínu a okapových žlabů. Vylákal od něj 15 tisíc korun.
            Třinečtí kriminalisté mu do současné doby prokázali nejméně 8 skutků se škodou kolem 200 tisíc korun. Mají však podezření, že podvedených lidí je mnohem více. Policisté proto žádají občany, kteří byli takovýmto způsobem Emilem Biedrawou podvedeni, aby to přišli oznámit na nejbližší oddělení Policie ČR.
            Emilu Biedrawovi hrozí za trestný čin nedovoleného podnikání až tři roky vězení, soudce Okresního soudu ve Frýdku-Místku jej před několika dny vzal do vazby

Ivan Žurovec

Napsali o nás : Deník

vytisknout  e-mailem