Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opilý chlapec skončil v bezvědomí

Bruntál - nalezl ho náhodný kolemjdoucí a další zprávy 

Jela nakupovat do Polska a přišla o peněženku
Nákup v zahraničí se prodražil 47leté ženě z Bruntálu. Policistům včera oznámila, že navštívila ve středu 4.8.2010 nákupní centrum v Polsku v obci Raciborz, kde jí dosud neznámý pachatel odcizil z kabelky, kterou měla při sobě peněženku. V ní byly peníze, doklady a další písemnosti. Způsobená škoda činí 4 200 Kč. Policisté po zadokumentovaní materiál postoupí dle místní příslušnosti cestou právní pomoci do Polska.
 
Z kostela odcizil svody, plechy i žlab
Hornobenešovští policisté překvalifikovali 5.8.2010 po obdržení vyčíslení škody od poškozeného přestupek proti majetku na trestný čin krádeže. K té mělo dojít v době od 1.6. do 6.7.2010 v Bílčicích. Neznámý pachatel vylezl po kovovém lešení na budovu kostela až do střešního prostoru. Zde vnikl otvorem ve střeše až na půdu. Odcizil měděný plech o hmotnosti přes 33 kg a měděný žlab. Při odchodu vzal z přízemí kostela ještě 42 kg měděných svodů. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.
 
Zpronevěřil tržbu
Z trestného činu zpronevěry bylo včera 5.8.2010 ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření 33letému muži z Krnova. Ten měl jako číšník restaurace v Krnově po ukončení směny dne 24. 7.2010 zpronevěřit tržbu za zboží, jídla, ubytování a i finanční limit pro číšníka. Peníze ve výši přes 18 tisíc měl zřejmě použít pro svou potřebu.
 
Spadl z kola
Na včerejší projížďku na kole bude ne zrovna příjemně vzpomínat 59letý muž z Krnova. V 11,20 hodin projížděl cyklista mezi obcí Karlova Studánka a Vidly. Z mírného kopce zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze cesty a vjel do výtluku. Upadl na silnici a poté sklouzl za pravý okraj. Při havárii se lehce zranil a zůstal hospitalizován v nemocnici. Na jízdním kole vznikla škoda ve výši 500 Kč. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Po požití alkoholu skončil v bezvědomí
Bruntálští policisté zahájili dne 5.8.2010 úkony v trestním řízení pro podezření z trestného činu podání alkoholu dítěti. K takovému jednání mělo dojít dne 27.7.2010 v Bruntále na polní cestě pod Uhlířským vrchem, kde měl dosud neznámý pachatel podat alkoholické nápoje nezletilému chlapci. Ten po požití byl ve stavu silné podnapilosti a upadl do bezvědomí. Na polní cestě byl nalezen náhodným kolemjdoucím, který okamžitě přivolal záchrannou službu. Chlapec skončil hospitalizován v nemocnici. Z odebrané krve u něj bylo rozborem zjištěno 1,17 promile. Policisté nyní zjišťují kdo poškozenému alkohol podal a o případu informovali i sociální pracovníky.                                                                 
 
komisař por. Bc. Tušková P.
6.8.2010
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem