Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Opatření k fotbalu

Ms kraj: Nedělní fotbalový zápas: policisté chystají bezpečnostní opatření.  

V Ostravě se v neděli (1. srpna 2010) odehraje fotbalové utkání 1. Gambrinus ligy mezi celky FC Baník Ostrava a FC Boby Brno. Vzhledem k zájmu diváků připravujeme nezbytné bezpečnostní opatření.
 
Samotný zápas by měl podle rozpisu začít v 17.00 hodin. Předpokládáme, že většina fanoušků hostí přijede do Ostravy vlakem v 15.27 hodin (hlavní nádraží). Pro fanoušky připravil ostravský dopravní podnik autobusy, kterými by se mohli pohodlně přepravit na stadion. Jsme samozřejmě připraveni i na variantu pěšího přesunu. Pokud k němu dojde, budeme fanoušky cestou doprovázet.
 
Celkový počet fanoušků hostujícího klubu je v současné době obtížné odhadnout a jejich počet budeme schopni upřesnit až v průběhu nedělního odpoledne. Podle našich informací přijede zhruba 100 fanoušků.
Na opatření se budou podílet všechny policejní složky. Dopravní policisté budou především usměrňovat dopravu v okolí nádraží a stadionu. Policisté z oddělení železniční policie a doprovodů vlaků budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku ve vlacích a prostorách železničních stanic. Do opatření nasadíme pořádkovou jednotku, kynology, pracovníky služby kriminální policie a vyšetřování a v neposlední řadě také posílíme výkon služby hlídkových policistů. Vzhledem k tomu, že máme zájem již od počátku eliminovat nebezpečí vzniku konfliktních situací, budeme mít na místě i antikonfliktní tým.V rámci 
 
Celé naše opatření úzce koordinujeme s městskou policií a dalšími zainteresovanými subjekty. Pro řidiče máme jistě příznivou zprávu, a to, že není plánované žádné omezení provozu na ulici Českobratrské.
 
 Co se týká situace po ukončení zápasu, předpokládáme, že většina fanoušků opustí Ostravu vlakem, který odjíždí z ostravského hlavního nádraží ve 20.38 hodin. Také odchod fanoušků ze stadionu a jejich přesun na nádraží budeme monitorovat.
 
Vzhledem k počtu rizikových fotbalových utkání v Moravskoslezském kraji se jedná z naší strany o standardní bezpečnostní opatření. Našim cílem je zajistit veřejný pořádek tak, aby si slušní fanoušci v klidu užili utkání. Pokud by však došlo v nepatřičnému chování některých rizikových skupin, jsme připraveni rychle a účinně zasáhnout. 
 
  Informace pro média budu poskytovat průběžně podle aktuálního vývoje situace přímo na místě.
                                                                                                                                                                     
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoleslezkého kraje
30. 7. 2010
                                                                                     
                                              
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem