Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Okradl spícího

Karviná - do čtyř dnů od oznámení objasnili bohumínští policisté krádež na nádraží 

tom, že byl okraden. K události došlo nad ránem na vlakovém nádraží. Dle svých slov muž při dlouhém čekání na mezinárodní rychlík usnul na lavičce. Když se probudil, zjistil, že mu chybí taška a peněženka. Na radu pracovníka ochranné služby, kterého jako prvního kontaktoval, skutek šel oznámit na obvodní oddělení v Bohumíně.
Muž policistům uvedl, že mu byla odcizena nabíječka na mobil, mikina, platební karta a finanční hotovost v několika zahraničních měnách. Přestože poškozený okamžitě zablokoval platební kartu, celková škoda, která mu vznikla, byla vyčíslena na téměř 135 000 korun.

Ihned po ohlášení „rozjeli“ policisté rozsáhlé pátrání po možném pachateli, do kterého se zapojili také jejich kolegové z 2. oddělení obecné kriminality. Precizní a důkladná operativní činnost, hodiny strávené nad vyhodnocováním kamerových záznamů a místní a osobní znalost všech zúčastněných je v několika dnech dovedla k podezřelému.
Devětadvacetiletý muž nejprve popíral, že by se skutku dopustil. Posléze svou výpověď změnil a doznal, že muži spícímu na nádražní lavičce odcizil peněženku a tašku a poté od něj utekl. Uvedl, že peníze již nemá. Byly použity na zaplacení některých dluhů.
Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
3. 7. 2023

vytisknout  e-mailem