Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizil nářadí

Házel židlemi a převracel stoly, Jezdil pod vlivem drog a další zprávy z Bruntálska 

Z rodinného domu vzal svářečku i motorové pily
V době od 10. do 11.1.2010 v Úvalně vypáčil a vytlačil dosud neznámý pachatel okno do sklepa rodinného domu a vnikl dovnitř. Zde odcizil svářečku s vidlicemi, dvě motorové pily, křovinořez, vrtačku, elektrickou ruční pilu, hoblíky, přímočarou pilu, úhlové brusky a další nářadí v hodnotě přes 11 tisíc Kč.
 
Demontoval a odcizil rezervní kolo golfu
Krnovští policisté šetří nyní vloupání do osobního vozidla VW Golf . Dosud neznámý pachatel v době od 10. do 11.1.2010 v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem se pokoušel vypáčit zámky automobilu, což se mu nepodařilo a tak rozbil okno pátých dveří. Vysadil kryt zavazadlového prostoru a z podlahy kufru demontoval rezervní kolo, které následně odcizil. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2 500 Kč na rezervním kole a 6 300 Kč poškozením golfu.
 
Házel židlemi a převracel stoly
Vrbenští policisté sdělili v pondělí 11.1.2010 ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výtržnictví 21letému muži. Toho se měl dopustit tím, že ve Vrbně pod Pradědem v pivnici na ulici Nádražní se dožadoval obsloužení. Z důvodu uzavírací doby mu již nebylo číšníkem vyhověno a tak začal v pivnici házet židlemi a převracet stoly. Došlo k poškození několika stolů, židlí, sklenic a také mobilního telefonu jednoho z hostů s celkovou škodou ve výši nejméně 4 tisíce Kč.
 
Vzal počítač i plazmový televizor
V Krnově na ulici Družstevní vypáčil dosud nezjištěný pachatel dveře do restaurace a vnikl dovnitř. Odcizil stolní počítač, LCD monitor, registrační pokladnu, plazmový televizor, alkohol a cigarety různých značek. Způsobená škoda činí přes 35 tisíc Kč. Při ohledání místa činu byl nasazen i služební pes Christian, který vypracoval stopu v délce 2,5 km. 
 
Jezdil pod vlivem drog
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili v pondělí 11.1.2010 hornobenešovští policisté 48letému muži podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 12.12.2009 v Horním Benešově na ulici Nerudova řídil formana. Při policejní kontrole byl u řidiče proveden test na návykové látky s pozitivním výsledkem. Muž policistům sdělil, že před jedním dnem kouřil marihuanu. Byl vyzván k lékařskému vyšetření a odběru krve, kterému se podrobil. Na základně znaleckého posudku byl prokázán v krvi u podezřelého metamfetamin a amfetamin.
  
Nalezenou platební kartu zneužil
Krnovští policisté nyní šetří podezření z trestných činů krádeže, zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Toho se měl dopustit dosud neznámý pachatel v době od 11. do 12.12.2009 v Krnově, když nalezl a přisvojil si peněženku 31letého muže, který ji vytratil při chůzi po ulici Albrechtické. Ten v ní měl doklady, finanční hotovost ve výši 6 tisíc Kč a platební karty bez PINů. Za pomocí jedné z karet provedl v Krnově v bankomatu čtyři výběry v celkové částce 16 tisíc Kč. Nalezené věci, mimo peněz, pachatel pohodil v jednom z domů na ulici Albrechtické v Krnově, kde je nalezl nájemník a vrátil poškozenému. Způsobená škoda činí 22 tisíc Kč.
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem