Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nemilé překvapení

Karvinsko - lidé bez domova obsadili cizí karavan, teď jsou ohroženi až osmiletým trestem.... 

Minulý pátek 3. dubna se poškozený vypravil zkontrolovat stav svého obytného přívěsu, který si upravil k sezónnímu bydlení. Po příjezdu ho čekalo jedno „překvapení“ za druhým. Na ulici Chrost v Horní Suché vstoupil na pozemek, kde karavan stojí. Nejdřív spatřil vylomené dveře. Nakoukl dovnitř přes nově vzniklý otvor a uviděl dva páry nohou a rukou. Zavolal na tísňovu linku a dočasní nájemníci se probudili. Ven vyšel 28letý muž a o dva roky mladší žena.

Policejní komisař proti muži i ženě zahájil trestní stíhání a viní je ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zločinu krádeže, spáchané formou spolupachatelství.

Oběma bylo prokázáno, že do karavanu se dostali násilně. Uvnitř měli odcizit drogistické věci, světelný řetěz a propanbutanovou láhev.

Žena byla obviněna a po procesních úkonech propuštěna na svobodu. Muž se vloupání a krádeže měl dopustit i přesto, že mu na podzim loňského roku byl za spáchání stejného přečinu pravomocně uložen alternativní trest. V minulosti byl již 11krát soudně trestaný.

Během víkendu státní zástupce v případě 28letého recidivisty podal návrh na vazební stíhání. Soudce s návrhem se ztotožnil, a důvodně podezřelý byl převezen do vazební věznice.

Soud u obou může rozhodnout o vysokém trestu. Protiprávního jednání se dopustili v době, kdy byl usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav. Litera zákona hovoří o možném trestu odnětím svobody na dvě léta až osm let.

                                                                                                           

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 6. dubna 2020

komisař

+420 974 721 209
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku


 

vytisknout  e-mailem