Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehody na sněhu

Peníze získala podvodně a vydíráním, Nehoda s těžkým zraněním a další 

Otci vzal klíče od zaměstnání a tam kradl
Ve středu 4.11.2009 policejní komisař SKPV Krnov zahájil trestní stíhání 24letého muže pro trestný čin krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 3.10.2009 vzal ve Městě Albrechticích svému otci svazek klíčů od jeho práce. Následně šel do objektu firmy a odemkl  si dveře dílny. Zde odcizil elektrický svářecí invertor a ponorné čerpadlo. Věci si uložil do batohu a odnesl domů. Ukryl je ve svém pokoji a pak je prodal náhodnému kupci na autobusové zastávce za částku 4 tisíce Kč. Peníze použil pro svou potřebu. Klíče vrátil na původní místo, aniž by otec něco zpozoroval. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.
 
Peníze vylákala podvodně a také vydíráním
Z trestných činů podvodu a vydírání byla v těchto dnech bruntálskými kriminalisty obviněna 22letá žena. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že v průběhu měsíce září 2009 podvodně vylákala od 70leté paní a jejího syna finanční hotovost ve výši 33 tisíc Kč. Pachatelka tvrdila seniorce, že její syn dluží peníze, které si vypůjčil a prohrál v kartách a kostkách a že by se mu mohlo něco stát. Žena z obavy o syna peníze ve výši 28 tisíc obviněné dala. Další finanční částku ve výši 5 tisíc Kč podvodně vylákala pachatelka ze syna poškozené. Ten obdržel výhružnou sms zprávu s žádostí o peníze, které si následně půjčil od matky a předal před svým domem obviněné.
 
Dopravní nehody
Odražené vozidlo srazilo chodkyni
Policisté z SKPV spolu s dopravními policisty šetří okolnosti a příčiny nehody v Krnově. V 8,20 hodin ve středu 4.11.2009 na křižovatce ulic Nerudova a Zeyerova jel 35letý muž s vozidlem Octavia po vedlejší silnici a zřejmě nedal přednost po hlavní komunikaci jedoucímu vozidlu VW Transportér 32letého řidiče. Došlo ke střetu a následkem nárazu byl transportér zcela neovladatelný. Otočil se o 90 stupňů a narazil do přilehlého rohového domu, kde srazil náhodnou chodkyni. Žena utrpěla těžká zranění a byla hospitalizována v nemocnici. Oba řidiči se zranili lehce. Dechová zkouška u obou mužů byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 200 tisíc Kč.
  
Sníh na vozovce působil problémy
            V Rudné pod Pradědem v 15,00 hodin dne 4.11.2009 jel 50letý muž s vozidlem Octavia a při jízdě z mírného klesání na sněhem pokryté vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a vlastnostem vozidla. Při průjezdu mírné levotočivé zatáčky dostal smyk, octávka se stala neovladatelnou a sjel do silničního příkopu. Zde narazil do betonového sloupu elektrického vedení a prorazil oplocení a bránu domu. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 150 tisíc na vozidle, 20 tisíc na oplocení a 3 tisíce na skříni elektrického vedení.
            Ke střetu dvou vozidel došlo dne 4.11.2009 v 16,00 hodin mezi obcí Velká Štáhle a Jamartice. 34letý řidič jel s vozidlem Škoda Pickup   a při projetí pravotočivé zatáčky dostal na sněhem pokryté vozovce smyk. Ten nezvládnul a vyjel do protisměru, kde se střetl s projíždějícím mercedesem. Při nehodě se nikdo nezranil. Způsobená škoda činí 140 tisíc Kč. Negativní dechová zkouška vyloučila u obou řidičů požití alkoholu.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem