Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda se smrtelným zraněním

Rekordman - nadýchal 4,55 promile, Poškození osmi vozidel, Krátce po vloupání dopaden pachatel a další zprávy z Bruntálska 

Nehoda se smrtelným zraněním
Dne 29.10.2009 v Horním Benešově u křižovatky s ulicí Národní třída jel 80 letý muž na jízdním kole s pomocným elektromotorem. Při odbočování vlevo na vedlejší silnici se řádně nepřesvědčil, jestli není předjížděn a bez znamení o změně směru jízdy začal odbočovat právě v době, kdy jel kolem 28letý řidič s nákladním vozidlem Mercedes s přívěsem. Řidič nákladního vozidla si při předjíždění všiml, že muž na jízdním kole začal odbočovat a snažil se uhnout. Strhl mercedes k levému okraji, kde poškodil dopravní značku, ale střetu se seniorem již nezabránil. Cyklista upadl na vozovku a těžce se zranil. Byl převezen do nemocnice v Ostravě, kde následně svým zraněním podlehl. Policisté nařídili soudní pitvu. Požití alkoholu bylo u řidiče mercedesu vyloučeno negativní dechovou zkouškou. Způsobená hmotná škoda činí 31 tisíc Kč.
  
Rekordman okresu - nadýchal 4,55 promile 
V pátek 30.10.2009 v odpoledních hodinách albrechtičtí policisté kontrolovali 26letého muže, který řídil vozidlo Fiat. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili v prvním případě 4,40 promile a za 15 minut již 4,55 promile alkoholu. Dalším šetřením zjistili, že mladý muž nevlastní ani řidičský průkaz. Je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Policistům muž uvedl, že vypil pouze dvě láhvová piva.
V okrese Bruntál se za posledních devět let jedná o nejvyšší naměřenou hodnotu u řidiče vozidla.
  
Z unimobuňky odnesl bourací kladivo
V době od 29. do 30.10.2009 v Krnově na Náměstí Hrdinů dosud neznámý pachatel násilně vnikl do unimobuňky a odcizil bourací kladivo zn. Asist v hodnotě 4 990 Kč. Celková škoda činí 5 140 Kč. Šetří OOP Krnov.                                           
 
Poškození zaparkovaných vozidel
Bruntálští policisté šetřili v průběhu víkendu hned několik případů poškození zaparkovaných vozidel.
            V prvním případě v době od 29. do 30.10.2009 na ulici Květná v Bruntále neznámý pachatel poškodil přední a levou zadní pneumatiku na vozidlu VW Golf. Sprejem na kapotu i boky golfu nastříkal obrazec kosočtverce. Zastříkal také okna a oba přední světlomety. Způsobená škoda činí 7 500 Kč.
            V době od 30. do 31.10.2009 v Bruntále na ulici Pod Vrbami a na ulici K. H. Máchy dosud neznámý pachatel poškodil osm zaparkovaných vozidel. Na octavce, felicii, audinách a roomstru ulomil střešní antény, směrovky, stěrače, rámečky s  registračními značkami a zpětná zrcátka s elektrickým ovládáním a vyhříváním. Poškodil také laky na vozidlech Opel, Citroen a Hyundai. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přes 30 tisíc Kč.
 
V zahradní chatce asi chvíli pobýval
Vloupání do zahradní chaty šetří nyní rýmařovští policisté. V době od 25. do 30.10.2009 v zahrádkářské kolonii v Rýmařově dosud neznámý pachatel kamenem rozbil okno chaty a vnikl dovnitř. Uvnitř vše prohledal a odcizil dýmku s loukotí, láhev vaječného koňaku a červeného vína. Na místě vypil láhev rumu a poškodil dvě svíčky. Obuví a tekutinami znečistil koberec. Celkově po sobě zanechal velký nepořádek a poškozením věcí způsobil škodu ve výši přes 3 tisíce Kč. Odcizením vznikla majiteli škoda ve výši 780 Kč.
 
Vloupal se do prodejny smíšeného zboží
Albrechtičtí policisté díky své dobré místní a osobní znalosti objasnili během krátké chvíle vloupání do prodejny smíšeného zboží v Jindřichově. 18letému pachateli sdělili v pátek 30.10.2009 ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že v době od 29. do 30.10.2009 v Jindřichově násilně vnikl do prodejny smíšeného zboží. Zde z regálu odcizil různý alkohol, cukrovinky a další potraviny. Z pokladny vzal částku ve výši 1 000 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši přes 5 tisíc Kč. Odcizené potraviny i alkohol zkonzumoval a peníze utratil pro svou potřebu. Svého jednání se dopustil i přes to, že byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen.
 
Do restaurace vnikl střešním oknem
V Krnově na Smetanově okruhu v neděli 1.11.2009 dosud neznámý pachatel vylezl na střechu restaurace, kde rozbil střešní okno, kterým vnikl dovnitř. Po schodišti sešel do přízemí, kde vykopl dveře skladu a odcizil přenosný trezorek. V něm se nacházela finanční hotovost ve výši přes 40 tisíc Kč.
                                                            
Nacouvala do druhého vozidla a byla pod vlivem alkoholu
Ve 2,30 hodin dne 1.11.2009 v Rýmařově na ulici Sokolovská couvala 22letá řidička s vozidlem Felicia. Zřejmě špatně odhadla boční odstup a došlo ke střetu mezi zpětným zrcátkem felicie a zrcátkem zaparkovaného peugeotu. Dechovou zkouškou bylo ženě naměřeno 0,61, následně 0,57 a třetím měřením 0,58 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč.
  
Střety se zvěří
V průběhu víkendu došlo ke čtyřem dopravním nehodám a dnes ráno k jedné, které byly způsobeny zvěří. Jednalo se ve dvou případech o úseky Milotice nad Opavou x Horní Benešov a Rázová x Mezina. Jedna nehoda se stala mezi obcí Úvalno a hranicí okresu Opava. 
Ve čtyřech případech byla sražena srnčí zvěř a v jednom případě vběhlo do jízdní dráhy řidiči divoké prase. Při čtyřech nehodách došlo k usmrcení zvěře, která byla následně předána mysliveckým sdružením.
V souvislosti s těmito případy upozorňujeme řidiče na zvýšenou opatrnost při jízdě zalesněným terénem.
 
                                                                                
komisař por. Bc. Tušková
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem