Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda nákladního vozidla

Nabízel půjčku, ale ukradl notebook i SIMku a další zprávy z Bruntálska  

Na cizí občanku si chtěl vzít notebooky
Všímavost prodavačky hrála velkou úlohu při odhalení pachatele, který si chtěl vzít na cizí občanku v prodejně elektroniky na úvěr dva notebooky.
V Bruntále na ulici Krnovská přišel dne 7.12.2009 muž a pokusil se uzavřít úvěrovou smlouvu na dva notebooky Acer v hodnotě 25 998 Kč. Při jednání se měl prokázat občanským a řidičským průkazem 22letého muže. Prodavačka prodejny si všimla, že některé identifikační údaje nesedí a zjistila, že se jedná o zcela jinou osobu. Muž zanechal doklady v prodejně a odešel. Policisté šetřením a také díky informacím od prodavačky, pachatele zjistili. Jednalo se o místního 23letého muže, kterého následně v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení obvinili z trestných činů poškozování cizích práv a pokusu podvodu . 
 
Odešla mu autobaterie, tak si ji vyměnil z vedlejšího vozidla
Bruntálští policisté šetřením a prověřováním zjistili a prokázali v těchto dnech 22letému muži z Frýdeckomístecka, že páchal trestnou činnost i v našem regionu. Ve středu 3.2.2010 mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty. Toho se měl dopustit tím, že na parkovišti na ulici Nádražní v Bruntále dne 18.12.2009 odjistil zabezpečovací kolík předních dveří felicie a vnikl dovnitř. Otevřel víko motoru a odpojil autobaterii, kterou výjmul. Nainstaloval si ji do vozidlem Citroen, kterým na místo přijel a do felicie vložil nefunkční autobaterii z citroenu. To mu nestačilo a tak ještě z vozidla vzal peněženku s platebními kartami , doklady a deset montážích klíčů.   Pomocí odcizených karet chtěl provést výběry v bankomatech, což se mu nepodařilo. Způsobená škoda činí 1 550 Kč.
 
Zmocnil se mondea, se kterým následně havaroval
Bruntálští policisté šetří okolnosti neoprávněného užívání cizí věci, kterého se měl dopustit dosud neznámý pachatel. V době od 2. do 3.2.2010 v Bruntále z garáže rodinného domu na ulici Pod lipami se zmocnil vozidla Ford Mondeo a užil ho k jízdě na Moravskoslezský Kočov. Zde s vozidlem havaroval a z místa nehody utekl. 
 
Sliboval vyřízení půjčky, ale odnesl si notebook
Policejní komisař zahájil ve středu 3.2.2010 trestní stíhání 18letého mladíka pro přečin krádeže a 24letého muže pro návod k přečinu krádeže. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že po vzájemné domluvě dne 2.2.2010 v Bruntále na ulici Dlouhá mladší z obviněných přišel za 34letým mužem a pod legendou vyřízení finanční půjčky se dostal do jeho bytu. Po zjištění, že se zde nachází notebook poškozenému sdělil, že si ho vezme. Začal ho odpojovat od přívodních kabelů a odnesl si ho ke vstupním dveřím. Poškozený si ho snažil vzít zpět, ale byl obviněným fyzicky napaden a zatlačen do obývacího pokoje. Zde mu ještě obviněný odcizil SIMku z mobilního telefon a uzamkl ho v obýváku. Způsobená škoda činí 7 700 Kč. Odcizený notebook policisté zajistili a bude vrácen majiteli.  
 
Najel na okraj vozovky a převrátil se
Dopravní policisté šetřili nehodu, která se udála 3.2.2010 ve 12,35 hodin v Nových Heřmínovech. Zde jel 41letý cizinec s nákladní soupravou s návěsem a po projetí levotočivé zatáčky zajel kolem za okraj vozovky a byl stažen do příkopu. Narazil do dřeveného oplocení a převrátil se na pravý bok. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 142 tisíc Kč. Na místě nehody byli přítomni i hasiči, které vozidlo zajistili.  
                                                                                             
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem