Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nebezpečný recidivista za mřížemi

Havířov - jeho cílem byly fyzicky slabší oběti....seniorky 

Havířov - září a začátek října 2011

Jako své oběti si vybíral starší ženy, využíval moment překvapení a svou fyzickou převahu. Havířovská kriminálka zadržela nebezpečného recidivistu.

1. září - První oběť oslovil na ulici Vardasové a ptal se na ulici Makarenkovou. Na odpověď ani nečekal a 82leté paní strhl z krku řetízek ze žlutého kovu v hodnotě 2 500 Kč.

Hned následující den v podvečer na ulici 17. listopadu oslovil 61letou ženu. Zeptal se kolik je hodin, ale na odpověď už nečekal. Ženě strhl z krku řetízek s přívěskem ze žlutého kovu v hodnotě 40 000 Kč.

Následovala další tři přepadení v ulicích města Havířova. Scénař byl vždy stejný. Pachatel si vytipoval starší ženu, oslovil ji s otázkou a strhával řetízky.

Poslední přepadení se odehrálo v prostoru autobusové zastávky v Horní Suché, ve dvě hodiny odpoledne přepadl 77letou ženu. Starou paní nevyděsil "jen" strhnutím řetízku, ale i agresivitou. Ženu svedl na zem, hlavu ji přidržoval a trhnutím odcizil dva zlaté řetízky v hodnotě 9 000 Kč.

Po precizní několika týdenní práci kriminalisté zadrželi 30letého muže, který byl v minulosti již 10x soudně trestán. Soudce vyhověl návrhu na jeho vazební stíhání. Násilníkovi hrozí za loupežná přepadení odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem