Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

(Ne)bezpečný internet

Frýdek-Místek – na základní škole ul. Kaštanová v Třinci jsme ukončili pilotní projekt zaměřený na kyberkriminalitu a internetové bezpečí.  

        

Foto: (Ne)bezpečný internet- děti předvádějí své výtvoryFoto: (Ne)bezpečný internet- děti předvádějí své výtvory
Projekt, jehož  cílem je zamezení rizikového chování dětí na internetu a zejména pak na sociálních sítích, byl takřka slavnostně ukončen na třineckém obvodním oddělení Policie České republiky. Tyto preventivní aktivity bývají zaměřeny primárně na děti a mládež, ale v pilotním projektu jsme si vyzkoušeli spolupráci nejen se samotnými  učiteli, ale také i s rodiči dětí. V rámci akce proběhla série preventivních a interaktivních besed. Žáci během další výuky navázali na přednášky a společně vytvářeli literární nebo výtvarná dílka. Ty nejlepší pak děti přinesly na policejní stanici, kde je ve skupinkách předvedly. Jednalo se například o básničky nebo kreslené koláže na téma právě zmiňované problematiky, kterou je bezpečnost na internetu. Z třineckého oddělení si děti odnesly nejen drobné dárky, ale také spousty dojmů. Za odměnu si totiž mohli všichni projít například speciální pracoviště kriminalistických techniků nebo také nahlédnout do zamřížovaného prostoru policejní cely.

Největší radostí pro všechny realizátory akce je zjištění, že před samotným projektem žáci nevěděli o bezpečném chování a nástrahách kyberprostoru skoro nic a dnes správně odpovídali na otázky týkající se (ne)bezpečí na internetu.


 

 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
17. dubna 2014

Odkaz na reportáž z akce- TV Polar - zde

Odkazy do noveho okna

(Ne)bezpečný internet- prezentace práce kriminalistického technika

(Ne)bezpečný internet- prezentace práce ... 

Detailní náhled

(Ne)bezpečný internet -přednáška

(Ne)bezpečný internet -přednáška 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem