Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Návštěva ministra vnitra

Ms kraj: Ministr vnitra a policejní prezident navštívili náš kraj 

Včera, v pátek 20. září 2013, navštívil ministr vnitra Ing. Martin Pecina, MBA a policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček Moravskoslezský kraj. Pana ministra doprovázel první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Mgr. Lubomír Metnar, vrchní ředitelka Sekce kabinetu ministra vnitra Bc. Jana Malíková a další hosté. Policejní prezidium kromě pana prezidenta zastupoval také plk. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý, náměstek policejního prezidenta pro vnější službu. Moravskoslezský kraj prezentoval první náměstek hejtmana kraje JUDr. Josef Babka.
 
První kroky pana ministra a doprovodu vedly na Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, kde byli uvítáni vedením ředitelství v čele s panem ředitelem plk. Mgr. Tomášem Kuželem. Úvodní slovo si vzal pan ministr. Sdělil informace z oblasti personální a rovněž finančního zajištění Policie ČR, včetně informací konkrétně pro Moravskoslezský kraj. Na jeho slova navázal pan ředitel, který prezentoval moravskoslezskou
navsteva_mv_2013_08.JPG
policii z komplexního hlediska. Součástí jeho prezentace tak byla např. kriminalita, aktuální bezpečnostní rizika a informace o početních stavech policistů. Zopakoval jím již dříve nastavené priority. Následovala diskuse.
 
Poté se hosté společně s vedením krajského ředitelství přesunuli do Ostravy - Přívozu. V budově patřící Českým drahám totiž sídlí hned tři organizační články, které se hlavní měrou podílí na prověřování a vyšetřování trestné činnosti na železnici. Jedná se o oddělení železniční policie a doprovodu vlaků, obvodní oddělení policie Ostrava - Přívoz a 7. oddělení obecné kriminality. Policisté zmíněných útvarů, kterým služební úkoly nezamezily se této debaty zúčastnit, měli možnost diskutovat s ministrem, policejním prezidentem a krajským ředitelem  o problémech, které je trápí. Jak ministr vnitra, tak policejní prezident přítomným policistkám a policistům rovněž poděkoval za jejich nasazení a výbornou práci, kterou odvádějí.
 
 
Delegace ministerstva vnitra se posléze přesunula do Ostravy – Zábřehu k návštěvě Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
V dopoledních hodinách se v hotelu Clarion uskutečnil krátký tiskový briefing zástupců ministerstva i policie s médii.
navsteva_mv_2013_05.JPG
Kromě zástupců Ministerstva vnitra ČR, Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a Krajského úřadu Moravskoslezského kraje byli přítomni také představitelé Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Briefing se nesl v duchu personálního stavu jak policistů, tak hasičů. Byly nastíněny výhledy do budoucnosti. Policejní prezident hovořil o dnešní schůzce čtyř policejních prezidentů sousedních států, konkrétně Polska, Slovenska, Česka a Saska.
 
Bohatý celodenní program byl zakončen návštěvou územního odboru Opava. Zde vzácní hosté za účasti vedení krajského ředitelství navštívili oddělení hospodářské kriminality. Nejen u opavských kriminalistů, ale u všech organizačních článků policie a také hasičů zazněla z úst ministra vnitra pro všechny tolik povzbuzující upřímná slova chvály a uznání za jejich odvedenou práci.
 
Zde tisková zpráva Ministerstva vnitra ČR
 
por. Mgr. Daniela Vlčková
21. 9. 2013
 
 
 

vytisknout  e-mailem