Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález munice

V obci Závišice na Novojičínsku nalezl z místních občanů při úklidu kůlny zkorodované střelivo. 

Ve čtvrtek 12. března odevzdal (68) muž kopřivnickým policistům 161 kusů zkorodovaných nábojů Mauser, ráže devět milimetrů. Muž policistům uvedl, že munici nalezl dnes ráno, při vyklízení kůlny u jeho rodinného domu v Závišicích na Novojičínsku. Téhož dne si náboje, které pravděpodobně pocházely z 2. světové války, převzal pyrotechnik a odvezl k likvidaci.
Policisté se dodnes ani neodvažují odhadovat, kolik  nevybuchlé munice z 2. světové války se na našem území ještě nachází. Stále však upozorňujeme, že je ještě stále funkční a velmi nebezpečná. Nalezené munice by se proto lidé neměli dotýkat ani ji přemísťovat. Je totiž většinou zkorodovaná  a  může jí aktivovat i sebemenší manipulace.


Stalo se ...


Zloděj odešel s nepořízenou

Pachatel se vloupal do budovy Obecního úřadu Hostašovice, kde nakonec nic neodcizil.

V noci na 12. března se vloupal do budovy Obecního úřadu v Hostašovicích neznámý pachatel. Ten násilím překonal kovovou ochrannou mříž okna do chodby budovy a dále poškodil několik zámků na dveřích do kanceláří. V budově se pachatel snažil vniknout do kovového trezoru, což se mu nakonec nepovedlo. Pachatel nakonec nic neodcizil a na zařízení způsobil předběžnou škodu za padesát osm tisíc korun. Policisté mají z místa činu řadu stop a po pachateli či pachatelích trestných činů poškozování cizí věci a krádeže, spáchané ve stádiu pokusu, intenzivně pátrají.


Řidič nadýchal přes tři promile

Další silně podnapily šofér uvízl v policejních sítích a zřejmě přijde o řidičák.

Hlídka novojičínských policistů zastavila ve čtvrtek 12. března hodinu po půlnocí muže, který řídil pod vlivem návykové látky. Policisté osmatřicetiletého muže z Nového Jičína zastavili na ulici Dlouhá v Novém Jičíně. Řidič osobního vozidla Chevrolet Spark se choval velmi podivně, policisté hned poznali, že je zřejmě pod vlivem alkoholu. Proto muže vyzvali k orientační dechové zkoušce. Jeho dechová zkouška byla s výsledkem 3,07 promile v dechu. Řidič se přiznal, že požil alkohol. Po čtyřiceti minutách mu stejným přístrojem byla naměřena hodnota 2,83 promile alkoholu. Vzhledem k oběma pozitivním zkouškám jsme řidiče vyzvali k lékařskému vyšetření. Podezřelý s naměřenými hodnotami dechových zkoušek souhlasil a lékařské vyšetření nežádal.
Policisté mu následně zadrželi řidičský průkaz za jízdu pod vlivem alkoholu a zahájili úkony trestního řízení k prověření a objasnění skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákon stanovuje za uvedené protiprávní jednání trest až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

vytisknout  e-mailem