Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Lupiči skončili ve vazbě

Frýdek-Místek – koncem minulého týdne zadrželi přímo na místě frýdeckomístečtí policisté dva zločince, kteří během pouhé hodiny vyloupili hned čtyři benzínky.  

      Dvojice mužů ve věku jednatřicet a devětatřicet let chtěla přijít snadno k penězům a proto se dohodli, že vyloupí několik čerpacích stanic. Vybaveni dvěmi pistolemi se rozjeli do okolí Frýdku-Místku, aby uskutečnili svůj plán. Kuriozitou je, že se před samotným činem řádně posilnili alkoholem. Podle předem dohodnutého scénáře, kdy jeden z dvojice čekal venku a druhý šel loupit udeřili na první pumpu. Zde, jako i ostatně v dalších třech případech, pachatel požadoval po obsluhujících vydání peněz a svůj požadavek umocnil hrozbou střenou zbraní. Personál čerpacích stanic v obavě o svůj život vždy peníze vydal. Po oznámení o přepadení na tísňovou linku, frýdeckomístečtí policisté okamžitě reagovali a hlídky v terénu dostaly popis podezřelých mužů a také automobilu, ve kterém se pohybovali. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Při průjezdu okolo vytipované benzínové pumpy si policisté všimli nejen podezřelých osob, ale také vozidla, které odpovídalo popisu auta pachatelů. Vycvičení policisté neváhali, a oba muže během pár sekund odzbrojili a spoutali. Po té byli pachatelé převezeni na protialkoholní záchytnou stanici. Orientační dechovou zkouškou bylo zjištěno, že hladina alkoholu v dechu se u zadržených pohybuje za hranicí dvou promilí. Po vystřízlivění muže čekal výslech, kde se doznali k přepadení celkem čtyř čerpacích stanic. Z těch si odnesli lup v celkové výši bezmála šedesáti tisíc korun. Veškeré odcizené peníze byly zajištěny a použité zbraně jsme odeslali na expertízu.

Vzhledem k závažnosti činu oba muži skončili ve vazební věznici. V případě uznání viny hrozí pachatelům zvlášť závažného zločinu loupeže trest o odnětí svobody až na 10 let.

nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
25. září 2013

vytisknout  e-mailem