Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ledovka na silnici

Bruntálsko - 2 ranní dopravní nehody, 6 zraněných osob 

28.11.2013 nehoda VW a FordFoto: dopravní nehoda VW a Ford mezi obcemi Rýmařov a Velká Štáhle ze dne 28.11.2013
První nehoda se stala dnes 28.11.2013 v 07:54 hodin mezi obcemi Rýmařov a Velká Štáhle. Zde 66letý řidič vozidla Ford Tranzit při jízdě od obce Rýmařov pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povaze namrzlé komunikace, dostal smyk, který nezvládl. S vozidlem se dostal do protisměru a levým bokem narazil do přední části vozidla Volkswagen Polo, které řídil 38letý řidič. Tranzit skončil v silničním příkopě, polo zůstalo stát na pozemní komunikaci. Následkem nehody podle prvotních informací došlo k lehkému zranění řidiče vozidla Ford a spolujedoucího účastníka vozidla VW Polo. Oba tito zranění byli převezeni rychlou zdravotnickou službou do nemocnice. Řidiči se podrobili odbornému měření ke zjištění alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Celková škoda činí okolo 40 tisíc korun. 
 
 
 
Ke druhé dopravní nehodě vyjeli dopravní policisté Bruntál krátce po 8. hodině. Dopravní nehoda se stala na silnici číslo I/45 za obcí Valšov ve směru na Bruntál přesně v 08:10 hodin. Nehoda se odehrála obdobně, jako ta první. Zde 24letá řidička vozidla Alfa Romeo pravděpodobně také
28.11.2013 nehoda Alfa a PeugeotFoto: dopravní nehoda Alfa a Peugeot za obcí Valšov ze dne 28.11.2013
nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze komunikace a na namrzlé silnici dostala smyk. Následkem smyku se ocitla v protisměru, kde čelně narazila do projíždějící dodávky Peugeot. Podle prvotních informací došlo k lehkému zranění řidičky vozidla Alfa Romeo a třech osob z vozidla Peugeot. Všichni zranění byli převezeni rychlou zdravotnickou službou do nemocnice v Krnově. U obou řidičů bylo odborným měřením vyloučeno požití alkoholu.
 
 
 
vrchní asistent pprap. Bc. Pavla Welnová
 
28.11.2013

vytisknout  e-mailem