Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté objasnili sérii krádeží

Havířov - Nenapravitelnému muži k devíti pravomocným trestům, zřejmě přibydou další 

Dohromady devět skutků majetkové trestné činnosti je zaprotokolováno v zahájení trestního stíhání proti 43letému důvodně podezřelému muži.

Komisař muže obvinil z pokračujících přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný se částečně ke svým skutkům doznává, i když jedním dechem dodává, že si toho moc nepamatuje. I přesto mu kriminalisté prokázali krádeže různých věcí na ploše jednoho obchodního řetězce. Měl si vzít od sýrů, přes energetické nápoje až po mobilní telefon, platební kartu a osobní doklady. Dále má „naděleno“…. na parkovišti městské části Šumbark měl úmyslně poškodit zaparkované osobní vozidlo. V supermarketu jiné společnosti měl úmyslně poškodit ochranné plexisklo informačního pultu. Z cizí platební karty se měl pokusit několikrát o peněžní výběr.

Obviněn je také z přečinu poškození cizí věci, kterého se měl dopustit doma u příbuzné. Ten den o něco později na ulici pokřikoval na zakročujícího policistu. Na policejní výzvy nereagoval. Rozběhl se ke služebnímu vozidlu a úmyslně utrhl zadní stěrač.

Krádeží a poškozování cizí věci se dopouštěl i přesto, že v minulosti byl pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2022. V trestním rejstříku už teď má celkem devět pravomocných záznamů.  

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 16. 12. 2021
 

Odkazy do noveho okna

HA_foto1

HA_foto1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem