Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradl v domě, když majitelé spali

Nový Jičín - Policisté zadrželi 25letého muže, krátce po vloupání do rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm. 

Z pátku na sobotu 17. července, vnikl pachatel do domku, který prohledal a odcizil vše, co mu přišlo pod ruku.  Ukradené věci naložil v garáži do zaparkovaného vozidla majitele domu a s vozidlem odjel.  V ranních hodinách jej kontrolovali městští strážnici v Rožnově pod Radhoštěm.  Jelikož se jim chování kontrolovaného muže ve vozidle zdálo podezřelé, přivolali své kolegy z místního obvodního oddělení.  Ti muže následně předali frenštátským policistům, kteří jej umístili do policejní cely. V době umístění do policejní cely poničil jejich zařízení.

Policisté mu sdělili obvinění ze spáchání zločinu krádeže podle § 205 a přečinu porušování domovní svobody dle § 178 tr. zákoníku. Odcizením věcí a vozidla způsobil majiteli škodu ve výši více jak milion tři sta tisíc korun.
Státní zástupce, podal návrh na uvalení vazby, čemuž soud vyhověl.

Muž byl v minulosti již několikrát trestně stíhán pro svou majetkovou trestnou činnost.  Naposledy byl uznán vinným, ze spáchání trestného činu krádeže, s trestem na dva roky odnětí svobody. V loni byl podmíněně propuštěn na svobodu se zkušební dobou 5 let.

Policisté jsou rádi, že se podařilo muže v součinnosti s rožnovskou městkou policií, s odcizenými věcmi zadržet a vrátit je majiteli.

Příloha - foto zde:     foto1       foto2      foto3      foto4      foto5       foto6     foto7
 

vytisknout  e-mailem