Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže na Přerovsku

Škody za statisíce 

Při krádežích pachatelé způsobili škody za statisíce
 
Od konce měsíce září do současné doby dva mladíci ve věku 18 a 25 let opakovaně vnikali do areálu firmy v Drahotuších. Společně překonali oplocení firmy a z areálu následně odcizili nejméně 52 europalet, kdy 16 z nich prodali ve výkupně europalet za částku 1 600 Kč. Způsobená předběžná škoda byla poškozenou organizací vyčíslena na 12 376 Kč na odcizených věcech a na poškození plotu vznikla škoda asi 2 000 Kč. Na převoz odcizených europalet použili osobní motorové vozidlo, které řídil starší z podezřelých, i když mu byl okresním soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na 12 měsíců. Věc bude řešena ve zkráceném přípravném řízení. Oba jsou podezřelí z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství a řidič vozidla je podezřelý také z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění.
 
V pondělí neznámý pachatel vnikl po rozbití skleněné výplně vstupních dveří do prodejny potravin v obci Bělotín. Z ní odcizil cukrovinky, alkohol a tabákové výrobky, vše různých značek. Dále z pokladní kasy odcizil finanční hotovost 17 000 Kč. Poté pachatel prošel spojovacím schodištěm do restaurace, ze které si odnesl 37 kartónů cigaret a prozatím nezjištěné množství alkoholu. Odcizil také restaurační zařízení jako utěrky, ubrusy a přenášecí koše a z pokladny finanční hotovost 7 000 Kč. Celková způsobená škoda na odcizení byla vyčíslena na 110 400 Kč a na poškozených vstupních a dvou protipožárních dveřích, včetně škody na poškozené omítce na schodišti vznikla škoda 51 000 Kč.
 
Ve stejný den v odpoledních hodinách vnikl neznámý pachatel do rodinného domu v obci na Hranicku po vytlačení vchodových dveří. V přízemí domu odcizil v obývacím pokoji z krabice řetízek s přívěškem, další dva řetízky, tři dámské prsteny a tři pánské. Z psacího stolu v prvním poschodí odcizil mobilní telefon. V kuchyni rodinného domu odcizil ještě volně odložený prsten z bílého kovu s diamantem a snubní prsten. Další tři zlaté náramky zmizely z ložnice. K nim si zloděj přibral ještě pamětní minci, dvě soupravy šperků a tři přívěšky. Všechny šperky byly ze žlutého kovu. Třem poškozeným vznikla škoda odcizením 173 000 Kč. 

vytisknout  e-mailem