Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže a vloupání

Bruntál- i poslední dny roku 2012 byly ve znamení majetkových deliktů  

Kradl a poškozoval
V průběhu noci z 28.12. na 29. 12. 2012 došlo na parkovišti u jednoho z domů v obci Dívčí Hrad ke krádeži nafty. Zde pachatel ze tří zaparkovaných osobních vozidel, u kterých nezjištěným předmětem prorazil ve spodní části dna palivových nádrží otvor, následně odcizil přes 200 litrů motorové nafty a okolo 30 litrů benzínu. Pachatel svým jednáním způsobil daleko vyšší škodu poškozením vozidel. Celkem byla majiteli vyčíslena škoda poškozením přes 8 tisíc Kč a škoda odcizením okolo 3 tisíc Kč.
 
 
Využili situace – opět nepozornost majitelů nahrála pachatelům krádeží
Dne 30.12.2012 okolo 18:00 hodin ve wellness centru v Bruntále při odchodu zapomněla 48letá žena svou kabelku v dámské šatně a na přibližně 10 minut se  vzdálila. V okamžiku, kdy zjistila, že ji tam zanechala, rychle se vrátila zpět do šaten. Zde zjistila, že pravděpodobně neznámá pachatelka využila její nepozornosti a z odložené kabelky jí odcizila peněženku, ve které měla finanční hotovost ve výši okolo 1 800 Kč, platební kartu a osobní doklady.
 
 
Dosud neznámý pachatel dne 28.12.2012 v dopoledních hodinách ( okolo 08:50 hodin ) ve vlaku jedoucím z Bruntálu do Krnova využil nestřeženého okamžiku, kdy se nacházel jeden z cestujících na toaletě. Během několika minut pachatel tomuto muži odcizil na věšáku odloženou pánskou textilní bundu, ve které měl poškozený v náprsní kapse uloženou peněženku s finanční hotovostí okolo 8 tisíc Kč a doklady.  


 
Rodina zůstala bez kočárku
Do uzamčených společných sklepních prostorů v bytovém panelovém domě v Bruntále na ulici Jesenická vnikl dne 29.12.2012 bez známek poškození zámku dveří neznámý pachatel, který zde odcizil odložený dětský kočárek v hodnotě 10 tisíc  Kč, včetně dětského spacího pytle za 1 200 Kč.
 
Přestříhal kabely
Dosud neznámý vandal během odpoledních hodin dne 30.12.2012 na ulici U Rybníka v Bruntále v jednom z panelových domů ve společných sklepních prostorech přestříhal optické kabely, které slouží k rozvodu internetové sítě. Škoda byla vyčíslena na částku přes 5 tisíc Kč.
 
Hodila se mu dětská čtyřkolka
V době od 27.12. do 28.12.2012 vnikl pachatel po rozbití sádrokartonové výplně okna do rekreační chaty v obci Ryžoviště. Vzniklým otvorem se dostal do objektu, ve kterém se již volně pohyboval. Z chaty následně odcizil malou dětskou motorovou čtyřkolku v hodnotě 3 tisíce Kč. Při zpáteční cestě si pachatel zevnitř otevřel vchodové dveře.

Vloupání do sběrny
V průběhu noci z 27.12.2012 do 28.12.2012 v Krnově na ulici Chářovská vnikl neznámý pachatel do sběrny druhotných surovin. Po rozbití skleněné výplně, tvořené tzv. luxferami, v oknech vytvořil otvory a dostal se do skladu. Odkud odcizil vykoupený a uložený měděný materiál o hmotnosti okolo 70kg a okolo 4kg mosazi. Celková škoda na poškozených oknech se pohybuje okolo 6 tisíc Kč a škoda odcizením ve výši okolo 9 tisíc Kč.
Na místě byl přítomný psovod se služebním psem Gregorym, který vypracoval stopu v délce přes 500m a to směrem k vlakovému nádraží.  
 
 
Dopravní nehodovost  
 
Snažil se vyhnout zvířeti
Dne 28. 12. 2012 v  07:30 hodin ve Vrbně pod Pradědem projížděl po ulici Nádražní řidič s vozidlem Škoda a náhle vyjel za levý okraj komunikace, kde přední částí vozidla narazil do stromu. Na místě se řidič k celé události vyjádřil, že mu v danou dobu do jízdní dráhy vyběhl před jedoucí vozidlo pes. Následně, aby zabránil nárazu, pokusil se řidič vyhnout zvířeti, ale dostal smyk a narazil přední částí vozidla do stromu. Ke střetu se psem nedošlo. Nehoda se obešla bez zranění osob. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 150 tisíc Kč.
 
Převrátil se přes střechu
Dne 28. prosince 2012 v 10:15 hodin mezi obcemi Horní Benešov a Milotice nad Opavou došlo k havárii osobního vozidla Škoda Felicia jedoucího ve směru k obci Milotice. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a na zledovatělém povrchu dostal smyk, který nezvládl. S vozidlem pak vyjel do levé jízdní poloviny a následně mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na střechu a zpět na kola.
Ve vozidle se v danou dobu nacházely dvě spolucestující, které utrpěly lehká zranění a RZS byly převezeny k ošetření do nemocnice v Bruntále. Škoda na vozidle byla odhadnuta okolo 12 tisíc Kč.
Střet s divočákem
I samotní policisté jedoucí ve služebních vozidlech nemohou zabránit střetům s lesním zvířetem a jejich jízda pak může skončit havárií. Dne 29.12.2012 krátce před desátou hodinou večer mezi obcí Rázová ve směru na obec Leskovec došlo k nehodě služebního vozidla Škoda Octavia. Zde vyběhlo bezprostředně před jedoucí vozidlo divoké prase. Střetu již nešlo zabránit. Zvíře na místě uhynulo.
 
Z místa ujel    
Dne 29.12.2012 pravděpodobně v době od 16:00 do 20:00 hodin na silnici mezi obcemi Valšov a Bruntál neznámý řidič nezjištěného vozidla jedoucí ve směru od obce Bruntál přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se levým bokem střetl s levým bokem na krajnici odstaveného uzamčeného vozidla Škoda Felicia. Z místa dopravní nehody pak ujel, aniž by věc oznámil. Při střetu došlo k rozbití skla na levých předních dveřích vozidla Škoda Felicia.  Škoda na odstaveném vozidle je ve výši okolo 10 tisíc Kč.


 
Řidič pod vlivem
Dne 29. 12. 2012 ve 23:15 hodin bylo v Krnově na ulici Revoluční zastaveno a kontrolováno hlídkou dopravních policistů osobní motorové vozidlo Fiat Tipo. Řidič vozidla se podrobil odbornému měření na zjištění alkoholu v dechu, který na místě vykázal hodnotu 1,12 promile.  Řidič se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření a byl mu odebrán řidičský průkaz. Dne 30.12.2012 bylo 30letému řidiči sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 31.12.2012 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem