Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karvinské zpravodajství

Karvinsko - cyklista si zranění způsobil sám sobě, nalezený předmět připomínal minu..... 

Notně opilý cyklista jezdil ulicemi

Před polednem kličkoval na kole ulicemi s téměř třemi promile. Ve středu 21. dubna krátce před polednem byl přes městský kamerový systém spatřen cyklista. Dozorčího zaujala jeho velmi nejistá jízda ulicemi karvinskou městskou částí Nové Město.

Jízdu ukončil před budovou finančního úřadu pádem na komunikaci. Policisté oddělení hlídkové služby lustrací zjistili, že 42letý muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Ještě před transportem se muž podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Cyklistova hodnota byla 2,8 promile. Nejen, že sedl na jízdní kolo značně opilý, ani nebyl nijak chráněný. Na hlavě neměl přilbu, při jízdě v ruce držel zadní kolo jiného kola.

Předmět se jevil jako munice

Operační středisko včera dopoledne přijalo oznámení o nálezu předmětu, který připomínal munici. Na místo byl povolán pyrotechnik. Policisté i pyrotechnik vyjeli do Rychvaldu na ulici Záblatskou. Specialista na místě předmět opatrně vytáhl z hlíny a prohlédl. Uvedl, že sice nápadně připomíná vojenskou protitankovou minu, nicméně o žádnou munici se nejedná. Ve skutečnosti je to plastový talíř, o průměru 20 cm, na kovové tyči. I tak pyrotechnik předmět zajistil a odvezl.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková,  23. dubna 2020

vytisknout  e-mailem