Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jízdy pod vlivem alkoholu

Bruntál - pokus pojistného podvodu 

Bruntálští policisté zastavili dne 2. 1. 2018 v dopoledních hodinách při hlídkové činnosti řidiče vozidla Renault, který jel u obce Milotice nad Opavou, a na vozidle svítila stále brzdová světla. Při silniční kontrole u 36letého řidiče provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 1,2 promile, což potvrdila také opakovaná zkouška na přítomnost alkoholu v dechu. Muž se k požití alkoholu doznal a policistům také na místě uvedl, že jede z Ostravy do práce do Rýmařova (přes 60 km). Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Dalšího řidiče, u kterého vykázala dechová zkouška pozitivní hodnoty, zastavili kolem 10:00 hodiny a kontrolovali dopravní policisté v Nových Heřminovech. Cizinec ve věku 45 let řídil nákladní vozidlo DAF s návěsem z Bartultovic a měl namířeno do Olomouce. Dechová zkouška vykázala hodnoty kolem 0,5 promile. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a uložili kauci ve výši 10 tisíc korun. Řidič kauci zaplatil a doznal požití alkoholu při oslavách Silvestra.

Pokus pojistného podvodu

Chtěl nové vozidlo, neměl však na něj peníze a tak nahlásil krádež starého auta, aby dostal peníze z pojistky.

Policejní komisař z oddělení obecné kriminality Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 29letého muže z přečinu pojistného podvodu ve stádiu pokusu. Je mu kladeno za vinu, že dne 10. 9. 2017 nahlásil obviněný policistům krádež svého vozidla Octavia, ke kterému mělo dojít předchozí den v Krnově na ulici Pionýrů. O několik dní později měl nahlásit věc pojišťovně a uplatnil pojistnou smlouvu vztahující se na odcizení vozidla ve výši 95 tisíc korun. Krnovští kriminalisté, kteří na případu odcizení pracovali, však zjistili, že ke krádeži nedošlo. Oznamovatel a nyní obviněný, ukryl své vozidlo ve stodole v obci na Jesenicku, kde automobil policisté také nalezli. Pojistné plnění nebylo obviněnému vyplaceno. K protiprávnímu jednání se po předložení důkazů obviněný doznal a jako důvod uvedl, že chtěl nový automobil. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše až pěti let.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

3. 1. 2018

vytisknout  e-mailem