Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jesenicko - Hlavně nenaletět

Podvodným jednáním chtěl 38letý muž vylákat až 650.000,- Kč. 

Pro trestný čin zpronevěry a podvodu ve stádiu pokusu bylo sděleno obvinění 38letému muži z Bolatic. Ten se měl těchto trestných činů dopustit dvěma skutky.
V měsíci březnu 2008 prodal obviněný své osobní motorové vozidlo tov. zn. Mercedes Vito 50leté ženě z České Vsi za 185.000,- Kč. Do sepsání kupní smlouvy, předání finanční hotovosti a přepsání vozidla vše probíhalo standardním způsobem jako u ostatních obchodů. Zádrhel nastal až po ústní dohodě. Prodávající si se ženou ještě totiž domluvil zapůjčení vozu do konce dubna 2008. Po vypršení lhůty se samozřejmě nová majitelka začala po vozidle shánět, ale obviněný jí sdělil, že jej nevrátí, protože vůz potřebuje pro své podnikání. Nakonec v září 2008 předal automobil tov. zn. Mercedes Vito soukromé společnosti z Prahy jako splátku svého dluhu.
I druhý případ se udál v měsíci březnu 2008, kdy kontaktoval prostřednictvím realitní kanceláře 56letého majitele nemovitosti z Mikulovic, část Široký Brod. Obviněný muži namluvil, že jako zástupce soukromé společnosti z Mělníku má zájem o koupi jeho domu. K nahlédnutí mu, ale předložil nepodepsanou plnou moc. Oba pánové se společně domluvili na všech kupních podmínkách a to zejména na kupní ceně. Po podpisu smlouvy o smlouvě budoucí 38letý muž opakovaně požadoval zaslání 650.000,- Kč na svůj soukromý účet. Vše vysvětloval tím, že musí nejdříve složit zálohu u bankovního ústavu, která je nutná k vyřízení úvěru na koupi domu. 56letý muž naštěstí na tento „špek“ nenaletěl a žádné peníze na účet neposlal.

vytisknout  e-mailem