Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Jako z filmu...

Ostrava - noční honička v Porubě 

Noční honička
 
 
Velice nebezpečně a naprosto odsouzeníhodně se choval dvaadvacetiletý mladík z Ostravy Hrabůvky.
 
Dne 27. 12. 2012 kolem půl desáté v noci se policejní hlídka z Velké Polomi snažila v Horní Lhotě zastavit vozidlo Škoda Octavia modré barvy. Jeho řidič ovšem na znamení k zastavení nedbal a policistům začal ujíždět směrem na Porubu. Policisté se okamžitě vydali za ním. O této situaci také informovali další policejní hlídky. Na tuto informaci okamžitě reagovaly dvě hlídky oddělení hlídkové služby, které v prostorách konečné tramvajové zastávky na ulici Vřesinské v Porubě vytvořili zátaras ze služebních vozidel. Řidič vozidla, který neustále porušoval snad veškeré předpisy upravující provoz na silnicích, na tuto překážku nijak nereagoval. Přestože ji musel již z dálky vidět (policejní vozidla měla zapnuty majáky) a jeden z policistů vozidlo zastavoval pomocí červeného světla, snažil se zátaras prorazit. Plnou rychlostí se vřítil mezi vozidla a snažil se projet. Policista, který se jej snažil zastavit, stačil na poslední chvíli uskočit. Vozidlo sice zátarasem projelo, ovšem ihned za ním se zastavilo. Policisté okamžitě přinutili řidiče, stejně jako jeho dva spolujezdce z vozidla vystoupit. Mimo jiné i proto, že hrozilo vznícení Octavie. Sedmnáctiletý spolujezdec musel být sanitou převezen k ošetření do nemocnice. Osmnáctiletá spolujezdkyně ani řidič žádné zranění naštěstí neutrpěli.
 
Mladík byl na místě okamžitě zadržen a převezen na policejní oddělení. Hlídka dopravních policistů následně provedla ohledání místa nehody, což si vyžádalo uzavření komunikace. Kriminalisté nyní intenzivně zjišťují veškeré okolnosti tohoto případu, který naštěstí neskončil tragicky.
 
Policisté případ vyšetřují jako trestný čin násilí proti úřední osobě. Za něj mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem