Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace z Opavska - 23. listopadu 2018

Opava - Řidiči motorových vozidel by si měli hlídat systém dvanáctibodového hodnocení a další... (3 případy) 

Řidiči motorových vozidel by si měli hlídat systém dvanáctibodového hodnocení

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Kravařích ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 33letému muži z Opavska. Ten byl totiž kravařskými policisty ve večerních hodinách 3. listopadu 2018 v obci Bolatice stavěn a kontrolován při běžné silniční kontrole jako řidič osobního motorového vozidlo tovární značky Ford Mondeo, přestože ke konci srpna tohoto roku dosáhl hranici celkového maximálního počtu dvanácti bodů v bodovém hodnocení. I když oznámení o pozbytí řidičského oprávnění nepřevzal, tato skutečnost mu byla sdělena při silniční kontrole již 9. října letošního roku v Hlučíně. Tehdy místně příslušná hlučínská policejní hlídka jej rovněž kontrolovala jako řidiče osobního automobilu a výše uvedenou skutečnost zakročující policisté zjistili lustracemi v dostupných evidencích. Je zcela prokázáno, že tedy 33letý muž byl informován o tom, že od srpna 2018 má Odborem dopravy Městského úřadu v Kravařích vydanou platnou blokaci řidičského oprávnění. Svým protiprávním jednáním tak shora jmenovaný muž mařil výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci a vykonával činnost, pro kterou mu bylo odňato příslušné oprávnění. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany kravařských policistů a opavských kriminalistů.

Minimálně dva případy majetkové trestné činnosti v Opavě má na svědomí 27letý muž

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání 27letého místního muže jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže, kterého se měl dopustit tím, že se v brzkých ranních hodinách 30. října 2018 vloupal do bistra rychlého občerstvení na ulici Masařské v Opavě, odkud odcizil finanční částku na hotovosti ve výši 11 tisíc korun.

Dále v nočních hodinách 12. listopadu letošního roku, po vytlačení okna, vnikl do objektu pivnice na ulici Dolní náměstí v Opavě, přičemž z prostoru baru odcizil číšnický flek s finančními prostředky ve výši téměř 15 tisíc korun a škoda ve výši do 5 tisíc korun vznikla i na zařízení provozovny.

Tyto případy majetkové trestné činnosti byly v těchto dnech objasněny důsledným prověřováním ze strany opavských policistů a kriminalistů, kteří nyní zjišťují a prokazovat i nadále budou, zda se 27letý muž v poslední době nedopustil i jiného obdobného protiprávního jednání.

Úmyslné poškození osobního automobilu v Dolním Benešově

V blíže neupřesněné době mezi osmou a půl devátou večerní 16. listopadu 2018 doposud neznámý pachatel spáchal na ulici Osada Míru v Dolním Benešově přečin poškození cizí věci tím, že úmyslně poškodil zde zaparkované osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Kodiaq. Různými škrábanci do laku celé karosérie automobilu vznikla poškozené opavské právnické osobě celková hmotná škoda na majetku zcela zjevně převyšující finanční částku ve výši 5 tisíc korun. Tento případ byl policistům z Obvodního oddělení v Hlučíně oznámen až 21. listopadu letošního roku a vše je nyní v prověřování. Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k důvodu jeho protiprávního jednání, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na hlučínské policejní číslo 974 737 701.

Opava 23. listopadu 2018

por. Bc. René Černohorský

komisař

Mobil:  +420 773 999 049 nebo +420 602 161 744

vytisknout  e-mailem