Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fyzické napadení - aktualizace

Ostrava: Po slovní rozepři došlo k napadení 

Aktualizace – obvinění mladistvé osoby

Policejní komisař zahájil 19. 5. 2021 trestní stíhání 16letého mladíka z provinění těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a provinění výtržnictví. Obviněný mladík se ke svému jednání policistům doznal a uvedl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, jelikož měl před útokem vypít dvě a půl láhve tvrdého alkoholu.

Obviněný byl od roku 2018 do začátku května letošního roku umístěn ve výchovných ústavech, ze kterých však opakovaně utíkal.  Je také prověřován policisty pro podezření z napadení a vyhrožování pracovníkům výchovného ústavu, ke kterému mělo dojít v únoru letošního roku.

Policejní komisař podal  podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní zákoník stanoví za výše uvedené trestné činy trest odnětí svobody ve výši tři až deset let, jelikož se jedná o osobu mladistvou, tak mu hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

                                                                                                                                                 mjr. Bc. Pavla Jiroušková

                                                                                                                                                        21. května 2021

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktualizace - fyzické napadení v centru Ostravy

Osoba podezřelá je již omezena na osobní svobodě. Kriminalisté realizují jednotlivé úkony trestního řízení, dosud však nebylo zahájeno trestní stíhání konkrétní osoby. Podezřelou je osoba mladší 18 let, z hlediska právní kvalifikace platí (viz níže uvedené) podezření ze spáchání provinění pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. I zde ale může dojít k jakékoliv změně.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 19. května 2021

----------------------------------------------------     19. května 2021,   11:00 hodin    ---------------------

Fyzické napadení v centru Ostravy

V pondělí 17. května 2021 v nočních hodinách přijali policisté obvodního oddělení oznámení o fyzickém napadení muže. Včera byly zjištěny informace další, konkrétně se na sociálních sítích objevily záběry z incidentu. Věc si převzali kriminalisté 1. oddělení obecné kriminality Městského ředitelství policie Ostrava.

Ke skutku mělo dojít v pondělí navečer na veřejném prostranství u nákupní zóny v centru Ostravy. Napaden byl po předchozí vzájemné slovní rozepři více než 70letý pracovník ochranky objektu. Neznámý mladý muž se měl rozběhnout a kopnout ho do horní oblasti těla. Napadený upadl a  podezřelý měl tedy již ležícího muže kopnout do hlavy.

Ostravští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání provinění pokusu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Zjišťují veškeré okolnosti a souvislosti výše popsaného jednání, analyzují zjištěné i získané informace. Podezřelým je osoba mladší 18 let a policisté pátrají po jeho aktuálním pohybu. Kriminalisté pracují s informacemi od poškozeného, který neutrpěl vážná zranění, ale vzhledem k charakteru útoku se tak mohlo stát. Policisté dále postupně kontaktují osoby, které by mohly k události poskytnout jakoukoliv informaci.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 19. května 2021

vytisknout  e-mailem