Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Doplatili na neopatrnost

Lidé si nedávají pozor na své věci a dávají tak příležitost zlodějům  

 

V sobotu v podvečer doplatila na neopatrnost starší žena cestující vlakem z Olomouce. Neznámý pachatel ji okradl při přecházení z vestibulu vlakového nádraží na nástupiště. Z příruční tašky, kterou nesla přes rameno, jí zloděj během okamžiku odcizil peněženku s penězi a veškerými doklady. Způsobil jí škodu 1 300 Kč.


 

V hypermarketu na Pražské ulici v Olomouci okradl včera odpoledne neznámý pachatel jednu z nakupujících. Zákaznice měla kabelku zavěšenou na nákupním vozíku a věnovala se výběru zboží. Pachatel využil situace a kabelku z vozíku odcizil. V kabelce měla žena peněženku, doklady, mobilní telefon a další věci osobní potřeby. Způsobenou škodu vyčíslila na 6 500 Kč.


 

O peněženku přišel v sobotu odpoledne i jeden ze zákazníků v nákupním centru na ulici Horní Lán. Neznámý pachatel mu peněženku, ve které měl více jak 5 000 Kč a doklady, pravděpodobně odcizil z kapsy u kalhot.


 

V noci z pátku na sobotu se pohyboval neznámý zloděj také na olomoucké diskotéce. Okradl dvě návštěvnice, které odložily kabelku na parket a věnovaly se tanci. Neznámý pachatel jim kabelky z parketu odcizil. Mladé ženy měly v kabelkách mobilní telefony, osobní věci, peníze a doklady. Jedna z nich přišla o věci v hodnotě přes 9 000 Kč, další o věci v hodnotě asi 3 000 Kč.


 


 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem