Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopadeni krátce po činu

Bruntál- za 8.6.2010, objasnění případů krádeže motorové nafty, při rekonstrukci domu ukradli elektromateriál  

Dopadení pachatelů krádeží nafty
Úspěchem skončilo šetření policistů z OOP Město Albrechtice v součinnosti s kriminalisty v případech krádeží motorové nafty z vozidel na Albrechticku. V souvislosti s tímto byly zadrženy tři osoby.
Dne 8.6.2010 bylo zahájeno trestní stíhání dvou mužů ve věku 30 a 39let a 30leté ženy. Jeden z mužů je stíhán pro trestný čin krádeže a spolupachatelství, druhý pro trestný čin krádeže ve formě spolupachatelství a žena pro trestný čin krádeže ve formě účastnictví. Skutku se měli dle obvinění dopustit tím, že dne 1.6. 2010 v obci Linhartovy v době od 22,00 do 22,30 hodin 30letý muž překonal dřevěné oplocení zajištěného areálu místní firmy a ze zaparkovaného nákladního vozidla MAN za pomocí doneseného šroubováku odstranil zámek víčka nádrže. Následně za pomoci donesené hadice odsál do připravených kanystrů okolo 300 litrů motorové nafty v hodnotě okolo 9 000 Kč. Poškozením víčka nádrže vznikla firmě škoda ve výši okolo 2 000 Kč. Odcizenou motorovou naftu naložil do připraveného osobního vozidla a z místa odjel.
Dále dne 6.6. 2010 již po předchozí domluvě s 39letým mužem a ženou v době okolo 23,00 hodin společně zajeli do obce Linhartovy. V tomto případě řídila vozidlo obviněná žena. Muži překonali pletivové oplocení areálu autodopravy. Zde za užití násilí společně odstranili uzamčené víko nádrže nákladního vozidla MAN, ze které odsáli do připravených kanystrů 100 litrů motorové nafty v hodnotě okolo 3 060 Kč. Poškozením víka nádrže vznikla škoda ve výši okolo 600 Kč. Po celou dobu žena čekala připravena ve vozidle. Muži motorovou naftu společně naložili a z místa odjeli do obce Krásné Loučky. Bezprostředně po činu ( okolo 23,30 hodin) byli s vozidlem zastaveni a následně zadrženi hlídkou OOP ČR Město Albrechtice .
 
Z objektu vzal elektromateriál
V době od 5.6.2010 do 7.6.2010 ve Vrbně pod Pradědem, místní část Vidly, dosud neznámý pachatel vnikl do objektu domu, který v současné době prochází rekonstrukcí. Zde odcizil volně uložený elektromateriál. Jednalo se o rozvaděče, elektrické kabely, kladku s konopným lanem, mechanický hever a zednické váhy. Firmě, která v objektu provádí stavební práce tak vznikla škoda ve výši okolo 9 tisíc Kč.  
                                                                          
      komisař por. Ing. Křištofová Ivana
      pisbr@mvcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem