Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Den Policie ČR

Ms kraj - pozvánka na Den Policie ČR, bezpečnostních složek a složek IZS 

obrnene vozidlo PČR BRD      V sobotu 14. června od 10:00 hodin na Slezskoostravském hradě se bude konat Den Policie České republiky, bezpečnostních složek a složek integrovaného záchranného systému.      

Dovolujeme si vás pozvat na Slezskoostravský hrad v sobotu 14. 6. 2014 od 10 hodin
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje připravilo akci „Den Policie České republiky, bezpečnostních složek a složek IZS…“ Pro veřejnost je nachystán výjimečný program, lidé uvidí nejen akční ukázky elitních jednotek, ale také nejnovější techniku, zbraně, speciální vozidla.
      Letošní „DEN“ se ovšem liší od těch předchozích, neboť pro společnou prezentaci spojily „síly“ také hasiči, záchranáři, ostravští strážníci, Armáda České republiky, Vazební věznice Ostrava a mnohé další subjekty. Diváci tak mají jedinečnou možnost vidět zblízka ukázky speciálních technik a vybavení všech zúčastněných. Na ukázkách se budou podílet i slovenští a polští policisté. Akci podpořili poskytnutím dotace Moravskoslezský kraj a Satutární město Ostrava.


      Akci slavnostně zahájí v 10.00 hodin Hudba hradní stráže a Policie ČR. Pro návštěvníky je připraveno množství dynamických ukázek práce policistů, ať už se bude jednat o elitní jednotky, tak samozřejmě o služby, které veřejnost registruje při každodenním životě. Vyjmenovat všechny připravené aktivity je zřejmě zbytečné, ale namátkou můžeme zmínit několik zajímavostí…
      Dětmi oblíbené jsou vždy ukázky výcviku koní, tentokrát v podání oddílu hipologie Městské policie Ostrava. Ukázky služebních psů nabídnou jak strážníci, tak moravskoslezští i slovenští policisté. Konkrétněji jde o zákroky služebních psů proti nebezpečným pachatelům, eliminaci agresivních výtržníků apod.

      Moravskoslezská i slovenská zásahová jednotka nabídnou ukázky zadržení pachatelů, kteří ujíždí z místa předávky zbraní přes státní hranici, příhraničního pronásledování, zasahovat bude odstřelovač, pyrotechnik. Další ukázka pak bude imitovat zadržení rukojmího v bance, na místo vyrazí vyjednavač, zazní výbuch, nastupuje „zásahovka“ s balistickými štíty. Akční podívaná bude ale také při ukázkách oddělení hlídkové služby, kdy při zadržení pachatele užijí policisté i taseru. 
      V průběhu dne však bude prezentována též nejnovější technika služby dopravní policie, speciální pořádkové jednotky, pyrotechnické služby, odboru kriminalistické techniky a expertiz a další…K vidění budou speciální vozidla, Schengenbus, termovize, mobilní monitorovací centrum, obrněné kolové vozidlo, skútr, motocykly, měřiče rychlosti, robot pyrotechnické služby, různé krátké i střelné zbraně, střelecké trenažéry, výstroj a výzbroj „těžkooděnce“ české i polské policie…plejádu techniky bude odpoledne korunovat vrtulník.

      Hasiči, strážníci Městské policie Ostrava, vojáci Armády ČR, příslušníci Vazební věznice Ostrava, moravskoslezští záchranáři odprezentují nejen vybranou techniku, vozy, ale veřejnosti představí svou činnost v rámci mnoha ukázek. Malé i velké zaujmou ukázky bojového umění MUSADO i JUDO. Detailní program nabízíme v přiloženém programu.

Omezení v dopravě
      V době od 08.00 hodin do 18.00 hodin dne 14. 6. 2014 bude omezen silniční provoz na ulici Podzámčí pro veřejnost (provoz MHD nepřerušen, konkrétní specifikace omezení dopravy od křižovatky ulic Na Karolíně x Podzámčí, v druhém směru od ulice Těšínská x sjezd Podzámčí). K dopravě na místo proto prioritně použijte prostředků MHD, případně parkování na parkovištích v centru města.

      Shrneme si tedy znovu základní fakta k letošnímu „DNI“ v Ostravě.
- místem konání je již tradičně Slezskoostravský hrad v Ostravě
- čas akce – sobota 14. 6. 2014 od 10 hodin do 17.45 hodin

      Vstup na akci je ZDARMA!!!
 

mjr. Mgr. Gabriela Holčáková
oddělení tisku a prevence


AUDIOPOZVÁNKA - zvukový spot Rádia Čas
 

 

 

vytisknout  e-mailem