Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dárcovství krve

Nejcennější tekutinu darovalo téměř 400 policistů a občanských zaměstnanců.  

Severomoravští policisté se i letos jednoznačně rozhodli podpořit bezplatné dárcovství krve. Akce s názvem „Severomoravští policisté darují krev“ se uskutečnila tento týden, konkrétně od 2. do 4. června 2009. Zúčastnili se jí nejen policisté, ale i civilní zaměstnanci Policie ČR, kteří zamířili na všechna odběrová místa v rámci  Moravskoslezského a Olomouckého kraje.
 
Akce se setkala s opravdu velkou odezvou. Do transfuzních stanic přišlo a krev darovalo celkově téměř 400 policistů a civilních zaměstnanců. V regionech Moravskoslezského kraje to bylo konkrétně 253 osob, v regionech Olomouckého kraje 130 osob. Mimo pravidelné dárce krve akce oslovila i policisty a civilní zaměstnance, kteří se rozhodli darovat krev poprvé. Byla jich zhruba třetina.
 
Severomoravští policisté jsou pravidelnými dárci krve a na odběry chodí dle potřeby v průběhu celého roku. V současnosti evidujeme v rámci Moravskoslezského kraje 762 policistů a občanských zaměstnanců jakožto dárců krve. V rámci Olomouckého kraje se jedná o 272 osob. Většina z nich má za sebou již značný počet odběrů.
 
Policisté a civilní zaměstnanci jsou si vědomi toho, že darováním cenné tekutiny – krve – mohou zachránit lidský život. Svým rozhodnutím tak vyjádřili skutečnost, že slouží občanům nejen v rámci svého povolání, ale že jsou ochotni darovat i mnohem víc a pomoci tak k záchraně zdraví a života touto formou.
 
 
 
                                        por. Mgr. Soňa Štětínská
 

vytisknout  e-mailem