Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Středočeská policie přivítala téměř čtyři desítky nových policistů

KRAJ - První slavnostní slib nových policistů Středočeského kraje v letošním roce se uskutečnil v pátek 21. února 2014 v Kutné Hoře. 

Svou policejní kariéru začali oficiálně slavnostní služební přísahou před nastoupenou Čestnou jednotkou a praporem Krajského ředitelství policie Středočeského kraje v prostorách Jezuitské koleje v Kutné Hoře.
 
K téměř čtyřiceti nováčkům promluvil ředitel středočeské policie plk. Mgr. Jan Ptáček, do jehož rukou policisté přísahu složili. Zároveň od něj obdrželi pamětní listy, které jim budou připomínat slavnostní den, kdy vstoupili  mezi policisty. Mnoho úspěchů na počínající dráze ochránců zákona popřál policistům také Ing. Zdeněk Štětina, který na akci zastupoval Středočeský kraj. Přivítat nové policisty přišli také vedoucí jednotlivých územních odborů, kde nováčci po absolvování základního policejního vzdělání nastoupí svou službu. Někteří z nich posílí po absolvování intenzivního několikaměsíčního kurzu řady policistů na obvodních odděleních, jiní budou dohlížet na ukázněnost řidičů jako dopravní policisté.
 
Před přítomnými rodinnými příslušníky noví policisté slíbili, že při výkonu služby budou nestranní, budou důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužijí svého služebního postavení. Budou se vždy a všude chovat tak, aby svým jednáním neohrozili dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budou plnit řádně a svědomitě a nebudou váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.
 
Slavnostní atmosféru podtrhla i státní hymna, kterou zazpívaly děti ze Základní školy Žižkova v Kutné Hoře.
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
24. února 2014

vytisknout  e-mailem