Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěni pachatelé loupeží v Sušici

Okrádali důchodkyně 

       Policistům na Klatovsku se podařilo objasnit  tři loupežná přepadení, ke kterým došlo  koncem minulého roku v Sušici  a poškozenými byly seniorky.  V úterý převzali osobně od komisaře obvinění  z trestného činu loupeže dva mladíci ve věku 18 let z Klatovska, kteří v měsíci listopadu a prosinci loňského roku ve třech případech v Sušici okradli důchodkyně.
     Dne 13. listopadu loňského roku kolem patnácté hodiny v Sušici u křižovatky ulice Nerudova, po předchozí domluvě, zezadu mladíci přistoupili k důchodkyni, jeden z mladíků uchopil taškou a násilím tuto chtěl vytrhnout poškozené z ruky, což se mu nepodařilo. O tašku se přetahovali, kdy žena upadla na zem, volala o pomoc. a mladíci tašku pustili a z místa utekli.
O hodinu později v areálu hřbitova si vyhlédli další důchodkyni, kdy jeden z mladíků se zezadu přiblížil k ženě a násilím jí vytrhl kabelu z ruky a utekl do další části hřbitova, kde čekal druhý mladík a společně opustili hřbitov. Následně kabelu prohledali a odcizili 600 Kč a tuto i s obsahem vyhodili na oplocený pozemek, kde ji nalezl majitel a vrátil poškozené ženě.
       V pátek 4. prosince 2009 před šestnáctou hodinou v Sušici dva mladíci šli za důchodkyní, která se vracela domů s nákupem, do panelového domu, za dveřmi tuto srazili na zem a vytrhli ženě z ruky kabelku. V kabelce byla peněženka s finanční hotovostí 1 100 Kč, kterou pachatelé odcizili a kabelku s dalšími věci vhodili do zahrady u domu. Při pádu na zem žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena k lékařskému ošetření.
Celková výše škody činí 2 600 Kč. Podle usnesení soudu byl jeden z obviněných mladíků vzat do vazby.
 
 

vytisknout  e-mailem