Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupal se do čerpacích stanic

Zaměřil se na cigarety 

     Policisté z oddělení obecné kriminality v Klatovech zadrželi v neděli 30. května 2010 před čtvrtou hodinou ranní pachatele 35 letého muže z obce u Teplic. Pachatel se vloupal v nočních hodinách ze soboty na neděli do objektu čerpací stanice v obci na Klatovsku, kde rozbil skleněnou výplň okna výlohy, vnikl dovnitř a odcizil cigarety různých značek. Svým konáním způsobil škodu ve výši 51 104 Kč. Zapůjčený osobní automobil zanechal odstavený přibližně šest kilometrů od místa činu v lesním porostu a v zavazadlovém prostoru převážel malý motocykl, který používal k přepravě v členitém terénu. Po návratu zpět byl policisty vypátrán. Při zadržení policisté v batohu, který měl muž na zádech, zajistili odcizené cigarety. Podezřelý muž byl zatčen a převezen do policejní cely.
Dalším šetřením policie bylo zjištěno, že stejný scénář použil při vloupání do čerpací stanice na Horažďovicku v noci z 26. na 27. května letošního roku, kde kamenem poškodil skleněnou výplň ve dveřích, vnikl dovnitř a odcizil též cigarety různých značek.
Muž převzal osobně obvinění z přečinů krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž řídil motorové vozidlo, i když má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna loňského roku na dobu 12 měsíců.

vytisknout  e-mailem