Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pantofle jí vyšly draho

Okradených seniorů přibývá 

Ve středu 18. března  2009 v 17:50 hodin ohlásila odcizení peněz z domu 78letá důchodkyně z Kolovče. V odpoledních hodinách za ní do domu přijel prodejce zboží. Tento prodejce, jak uvedla poškozená, nebyl u nich v domě poprvé. Po obvyklých praktikách a naléhání podomního prodejce důchodkyně svolila ke koupi dvou párů obuvi v hodnotě cca 300 korun.   Jak bývá v těchto případech obvyklé, prodejce si musel zajít pro něco v tu chvíli důležitého do svého osobního automobilu, který měl zaparkovaný před domem poškozených. Samozřejmě se již nevrátil a oklamaná stařenka po chvíli zjistila, že jí chybí peněženka s finanční hotovostí cca 4000 korun, které jí přinesl manžel a blíže neurčená finanční částka, kterou měla důchodkyně před návštěvou podvodníka u sebe.

Pravděpodobně stejný výtečník se pokusil tutéž fintu zopakovat v nedaleké obci Kanice, kde, jak nám uvedl prodejcem oslovený muž, se také pokoušel vloudit do jeho obydlí pod záminkou prodeje. Zde se však se zlou potázal a svým osobním automobilem pravděpodobně zn. Mercedes, bílé barvy se znakem P6 a číslicemi 3335 v registrační značce, odjel směrem k obci Koloveč. Dle výpovědi neoklamaného důchodce, měl podomní prodejce komplice, v tomto případě to byla žena čekající ve vozidle.

Jak vidno, ani po častých varováních občanů nejen ze strany Policie,  nezná drzost pachatelů mezí. Proto apelujeme nejen na seniory, aby byli obezřetní zejména při kontaktu s cizími osobami pohybujícími se v jejich okolí. Zvláště vpouštění tzv. prodejců do svého obydlí se jak vidno stává v poslední době velmi častým případem. Zároveň prosíme všímavé občany, aby se snažili při podobných situacích zapamatovat si co nejvíce informací, potřebných pro pozdější vyřešení těchto nepříjemností. Jako např. typ vozidla, barvu, registrační značku, přibližný popis osob atd.

Touto cestou také prosíme případné poškozené nebo svědky podobných skutečností o podání informací na kterékoliv služebně Policie České republiky.

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem