Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

"Zebra se za Tebe nerozhlédne!"

PLZEŇSKÝ KRAJ - Dopravně preventivní akce zaměřená na chodce - žáky základních škol. 

     V následujícím týdnu, tedy od 3. dubna do 7. dubna, proběhne v Plzeňském kraji již tradiční dopravně bezpečnostní akce s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“. Cílem tohoto projektu je preventivně působit v oblasti dopravní výchovy zejména na chodce – resp. žáky základních škol. U přechodů pro chodce se tak v příštím týdnu budou děti při příchodu do škol setkávat s policisty, kteří budou dohlížet na jejich chování v silničním provozu. Dětem budou policisté vysvětlovat např. zásady bezpečného přecházení přes vozovku a rozdávat drobné dárkové předměty jako např. reflexní pásky či zápisníčky.  Na vybraných školách našeho regionu pak proběhnou v souvislosti s tímto projektem i semináře se zaměřením na dopravní tématiku. Partnery tohoto projektu jsou BESIP a Zdravotní pojišťovna MV.

     Za první dva měsíce tohoto roku evidují dopravní policisté na území Plzeňského kraje celkem 556 dopravních nehod, při kterých přišlo o život 8 osob. Z celkového počtu dopravních nehod bylo 17 zaviněno chodci, z toho se jednalo v sedmi případech o děti.

     Dopravně preventivní projekt „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“ bude probíhat v letošním roce i v září. Kromě realizace tohoto projektu se budou policisté věnovat problematice chodců v silničním provozu i během dalších dopravních akcí a samožřejmě i v průběhu běžného výkonu služby.

por. Mgr. Pavla Burešová
29. března 2017 

vytisknout  e-mailem