Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Příprava najemné vraždy

Svůj podvod chtěl zakrýt vraždou 

     Od konce dubna letošního roku kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje intenzivně pracovali na případu podvodu a přípravy nájemné vraždy. Jejich práce byla tento týden završena úspěchem, když v úterý 5.6.2012 ve večerních hodinách vrchní komisařka předala v policejní cele zadrženému 37letému muži z Klatov usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin podvodu a zločin vraždy ve formě přípravy. Příslušný soudce 7. června rozhodl o jeho vzetí do vazby. V případě pravomocného odsouzení hrozí pachateli 15 až 20 let odnětí svobody nebo výjimečný trest až 30 let odnětí svobody. 
     Počátkem roku 2012 oslovil 29letý muž z Klatov svého 37letého známého, že již delší dobu řeší platbu pojistného plnění za újmu na zdraví, kterou utrpěl jako spolujezdec při dopravní nehodě. Známý mu nabídl zprostředkování jeho zastupování advokátem. S tím muž souhlasil. Koncem dubna přišla na účet advokátní úschovny částka několik milionů korun. S finanční hotovostí advokát naložil v souladu s ujednáním smlouvy, které měl k dispozici, zaslal ji na účet 37letého známého. Ten hotovost poškozenému nepředal, ale naopak ji užil pro svoji potřebu. Aby předešel odhalení svého podvodného jednání, počátkem května najal další osobu, která měla poškozeného za úplatu zavraždit. Jejich odsouzeníhodné jednání bylo ale operativní prací policie odhaleno, poškozenému byla nabídnuta krátkodobá ochrana a další události už byly v režii policistů.
     V pondělí 4.6.2012 krátce po 18. hodině policisté zásahové jednotky zadrželi 37letého „známého“. Podezřelý byl umístěn do policejní cely a po provedených úkonech trestního řízení převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločiny podvodu a vraždy ve formě přípravy.  
                                                          
mjr. Mgr. Martina Kohoutová
8. června 2012

vytisknout  e-mailem