Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ledová Praha

Již po třinácté se uskutečnila v Muzeu Policie ČR akce Ledová Praha, která se těší veliké oblibě u návštěvníků, především u dětí. 

        Na tuto akci se každoročně sjíždějí celé skupiny dospělých s dětmi z celé republiky. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program. Policisté z Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy si s dětmi povídali o osobním bezpečí a dopravě, radili jim jak se chovat v určitých pro ně nebezpečných situacích. Všichni si měli možnost vyplnit testy a po vyhodnocení následovaly drobné odměny a informativní letáky. Členové Četnické pátrací stanice Praha v dobových uniformách a oblecích měli připravenou pro děti atraktivní hru, kdy jejich úkolem bylo hledat známky, které byly ukryty po celém muzeu. Pro ty, co se do hledání zapojili a nějaké známky našli, byli odměněni zajímavými cenami. Dále sehráli několik scének, ve kterých rada Vaňásek alias rada Vacátko z pražské čtyřky pátral po zlodějích a následně je zatýkal. V kinosále probíhaly každou hodinu ukázky zásahu proti nebezpečnému pachateli, kdy v průběhu ukázek se moderující policista snažil divákům přiblížit jednotlivé situace. Tyto ukázky se každoročně těší veliké oblibě a sál byl pokaždé zaplněn do posledního místa. Své stanoviště v prostorách muzea měli i hasiči z Hasičského záchranného sboru Praha, kteří ukazovali ochranné a záchranné pomůcky. Ukázky snímání otisků prstů a zhotovení vlastních otisků prováděli policisté z Kriminalistického ústavu Praha a život bez drog s kapkou protidrogové prevence představili policisté z Národní protidrogové centrály.
       
        V pátek Muzeum Policie ČR přivítalo milióntého návštěvníka, kterým byl Tomáš Flek z Kolína. Paní ředitelka muzea mu předala hodnotné dárky a pamětní list. V rámci akce Ledová Praha, která probíhala ve dnech 1. až 3. února navštívilo Muzeum Policie ČR 1496 dětí a dospělých.
 
 
 
nprap. Bc. Jana Dudová - 5. února 2013

vytisknout  e-mailem