Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Obviněn z vraždy

PARDUBICKÝ KRAJ - Mladíka poslal soud do vazby. 

V pondělí kolem třetí hodiny ráno na linku 158 oznámil 19letý muž nález mrtvé třiačtyřicetileté matky, která na sobě měla mít vážná poranění. Přivolaný lékař u ženy konstatoval podezření na násilnou smrt.

Případ si okamžitě převzali krajští kriminalisté. Na místo přivolaný soudní lékař k příčině smrti uvedl mnohačetná sečná poranění neslučitelná se životem.

Syn zemřelé ženy, jenž případ oznámil, kriminalistům uváděl skutečnosti, které se jevily v mnoha ohledech jako podezřelé. V průběhu prověřování se k činu doznal.  Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější neshody mezi ním a matkou. Na usmrcení matky si dopředu připravil sekeru, dále masku, kterou při činu použil, aby ho matka během útoku nepoznala. Tyto věci následně před příjezdem policie v domě uschoval. Případ pak sám oznámil a snažil se vinu přenést na neznámého pachatele, který měl vniknout do domu.

Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Stíhaný je vazebně.

Vzhledem k počáteční fázi případu nemůžeme podávat žádné další informace.

10. dubna 2024
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem