Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Evropský den obětí trestných činů

Pardubický kraj – Zítra symbolicky rozblikáme majáky 

fotoilustrační fotoPolicisté Krajského ředitelství policie Pardubického kraje se ve čtvrtek 22. února 2024 opět připojí k Evropskému dni obětí trestných činů. Přesně ve 12 hodin se po celém kraji před policejními služebnami rozblikají majáky na policejních vozech, které budou svítit po dobu jedné minuty. Rozsvícení majáků, jako symbol světla, symbol naděje – ve chvíli, kdy oběť vidí blikající maják, ví, že pomoc je na blízku. Tímto uctíme oběti trestných činů, ve spolupráci s Probační a mediační službou.

Evropský den obětí trestných činů je každoroční připomínkou podpisu Charty práv obětí ve Velké Británii v roce 1990. Cílem je především zvýšit povědomí o právech a potřebách obětí. Stejný úkol si klade také Probační a mediační služba, která dlouhodobě podporuje oběti trestných činů v jejich aktivním úsilí vyrovnat se s těžkou životní situací a pomáhá v boji proti předsudkům. V České republice jsou odborníci, kteří jsou vždy připraveni citlivě řešit krizové situace, vzájemně se doplňovat a spolupracovat.

Policisté si uvědomují, že pro oběť není jednoduché mluvit o tom, co se jí stalo. Jsme tu ale pro Vás, abychom Vás chránili a pomáhali, v každé tíživé situaci. Proto se nebojte říct o pomoc na jakékoliv policejní služebně nebo lince 158. Nesmíte mlčet!

Organizace, na které se můžete obrátit pro radu, podporu nebo další informace v našem kraji:

  • Probační a mediační služba
  • Centrum. J.J. Pestalozziho, o. p. s.
  • Bílí kruh bezpečí
  • SKP-CENTRUM, o. p. s. Intervenční centrum
  • Fond ohrožených dětí

21. února 2024
por. Renata Štěpánková, DiS.

vytisknout  e-mailem