Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Děti a deprese

KRAJ - Je toho na tebe moc? Vyhledej pomoc. 

Absence dětí ve škole a jiných kolektivech kvůli přetrvávajícím pandemickým opatřením může mít negativní vliv na jejich schopnost komunikovat a navazovat kontakty. V rámci karantén mají děti online výuku a zažívají i nový způsob sebeprožitku a zodpovědnosti. Zjišťují, že v kyberprostoru se dají překážky jednodušeji obcházet, než je překonávat.

Ztrátou přirozeného prostředí nemají děti možnost trénovat sociální dovednosti jako je, řešení konfliktů, vyjednávání a spolupráce. Děti potřebují vrstevníky, bez nich těžko hledají své životní hodnoty, vzory, názory a vlastní identitu.

Bohužel tato doba přináší nejen pro dospělé ale právě i pro děti nelehké situace. V rodinách vzrůstá napětí, vzniká více konfliktů a není kam utéct. Čím dál častěji se objevuje depresivní prožívání, sebepoškozování, uzavírání se do sebe, ztráta zájmu a neschopnost radovat se.

Pokud máte jakékoli podezření, že není něco v pořádku, vyhledejte odbornou pomoc. Krizová centra tuto pomoc nabízejí zdarma a samozřejmě i anonymně.   

6. ledna 2022
kpt. Mgr. Jiří Tesař
koordinátor prevence

vytisknout  e-mailem