Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Reakce na články v Blesku

JABLONEC N.N. - Policisté osvětlují události ohledně pohřešovaného muže 

Reakce na články v Blesku –
Podchlazený důchodce umíral za policejní páskou

Ve čtvrtek 3.12.2009 ve večerních hodinách přijala PČR oznámení o pohřešování Ladislava Flekny, který byl naposledy viděn ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Po provedení prověrky oznámení a získání informací k možné trase jeho pohybu zorganizovala PČR pátrací akci. K součinnosti si vyžádala i vrtulník. Ten však poskytnut nebyl. Pátrání bylo bez výsledku ukončeno pozdě v noci s tím, že brzy ráno se bude v pátrání pokračovat.

Brzy ráno 4.12.2009 kriminální policie začala prověřovat okolí a možná místa, kam pohřešovaný chodil a od 10,00 hodin následovala velká pátrací akce, ke které byla vyžádána i Horská služba. Na základě nově získaných informací z ráno 4.12.2009 se pátrání zaměřilo do jiného prostoru a u objektu jedné rekonstruované chaty byl pohřešovaný muž nalezen.
S ohledem na dobu, po kterou byl muž pohřešován, polohu těla a další okolnosti PČR prostor uzavřela. Důvodem bylo zajištění stop, neboťvše nasvědčovalo tomu, že došlo k zvlášť závažnému násilnému trestného činu. Byli vyžádáni specialisté z Krajského ředitelství z Ústí n.L. Policisté i v době čekání na specialisty intenzivně prošetřovali veškeré dostupné informace a v odpoledních hodinách vyrozuměli i pozůstalé.
Ve večerních hodinách se podařilo vyvrátit možné cizí zavinění zranění pohřešovaného muže.

Další okolnosti a motiv jednání poškozeného jsou předmětem šetření.

 

Jablonecká policie dala podnět k provedení kontroly, zda policisté při nálezu pohřešovaného nepochybili.

Vedení Policie ČR je líto, že se nepodařilo pohřešovaného muže zachránit. Zda někdo z policistů pochybil a do jaké míry, to ukáže probíhající šetření ze strany Inspekce PČR.

Součástí znaleckého posudku soudních znalců z oboru zdravotnictví bude i odpověď, zda poskytnutí bezodkladné odborné I. pomoci bezprostředně po nálezu pohřešovaného mohlo mít vliv na jeho zdravotní stav a případné přežití.


 

vytisknout  e-mailem