Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj ve škole

ČESKÁ LÍPA - Odcizil věci za 55 400 korun. 

     Z pondělí na úterý se neznámý zloděj vloupal do Základní školy v Kravařích, kde způsobil škodu za celkem 65 400 korun. Pachatel nejprve vytrhl  část zadních vchodových dveří a potom uvnitř budovy vypáčil další dvoje dveře, čímž si uvolnil přístup do kanceláří, ze kterých odcizil výpočetní techniku, digitální fotoaparát, projektor, videokameru a dokonce i pokladničku s hotovostí 2 tisíce korun. Další škodu za 10 tisíc korun způsobil na zařízení školy při násilném vniknutí do objektu. Krádež objasňují policisté obvodního oddělení policie Žandov.

 

Přišel o peněženku

     Při nákupu v čekolipském prodejním centru OBI přišel o svou peněženku 20 letý mladík ze Cvikova. Zloděj mu peněženku vytáhl nepozorovaně z kapsy bundy a tím ho připravil o občanský průkaz, řidičský průkaz a finanční hotovost 1200 korun, které se v ní nacházely. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin krádeže na osobě, za který pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Jeho dopadení však bude problematické, neboť se v prodejně pohyboval naprosto anonymně a ani sám poškozený kontakt s ním vůbec nezaregistroval.

 

Dostala od lupiče facku

     Včera kolem půl osmé večer si v ulici U Nemocnice na sídlišti Špičák v České Lípě před ubytovnou zdejší nemocnice  telefonovala se svou matkou 23 letá slečna. Ve chvíli, kdy se právě chystala odemknout vchodové dveře,  jí za ruku, ve které držela mobilní telefon, chytil neznámý muž a prudkým pohybem si mladou ženu otočil k sobě. Útočník dívku potom uhodil do obličeje ,  mobilní telefon jí z ruky vytrhl a utekl s ním směrem do centra sídliště Špičák, kde během chvilky ve tmě zmizel.  Lupič se takto násilím zmocnil mobilního telefonu výrobní značky Nokia 5800 XM v hodnotě 5 300 korun. Po jeho totožnosti nyní intenzivně pátrají policisté.

vytisknout  e-mailem