Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj skončil ve vazbě

LIBEREC - Za krádeže byl 32letý muž již soudně trestán, přesto však páchal trestnou činnost dále. Od posledního trestu má v Liberci na svědomí další tři krádeže.  

Až tři roky vězení hrozí 32letému muži z Prahy, který se v listopadu loňského roku a dále v lednu letošního roku dopustil krádeží v Liberci. Přestože byl v posledních třech letech za podobné jednání Okresním soudem v Liberci odsouzen k výkonu trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců s podmínečným odkladem na 18 měsíců, neváhal a páchal další krádeže.

Ve druhé polovině listopadu loňského roku poškodil pletivový plot a následně vnikl do areálu firmy zabývající se prodejem startovacích baterií v ulici Minkovická, kde následně odcizil celkem 13 kusů použitých autobaterií za více jak 4 tisíce korun. Dále způsobil škodu ve výši 5 tisíc korun na poškozeném pletivovém plotě.

V páchání trestné činnosti pokračoval i v novém roce, kdy v době od 3. do 5. ledna 2014, v Liberci 24, v ulici K Hluboké odcizil z louky volně položenou železnou nápravu z výsuvného žebříku za necelých 5 tisíc korun.

Poslední krádež, kterou stihl v Liberci napáchat, měl na svědomí ve Vratislavicích nad Nisou v ulici Prosečská, kde v brzkých ranních hodinách vnikl otvorem v oplocení do areálu stavební firmy. Uvnitř areálu odčepal ze zaparkovaného nákladního vozidla Volvo do plastových kanystrů přibližně 30 litrů nafty. Kanystry následně uložil do svého vozidla, se kterým odjel z místa pryč. Krátce nato jej kontrolovala policejní hllídka, která muže zadržela a umístila do policejní cely. Ještě téhož dne zahájili liberečtí kriminalisté proti muži trestní stíhání pro přečiny "Krádeže" a "Poškození cizí věci".

Krádežemi muž napáchal škody za více jak 28 tisíc korun. Kriminalisté podali rovněž soudu podnět na  uvalení vyšetřovací vazby, neboť se domnívali, že muž bude na svobodě ve své trestné činnosti pokračovat. Soudce tomuto návrhu vyhověl a muž je v současné době trestně stíhán ve vazbě.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
29. ledna 20147

vytisknout  e-mailem