Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zaměřeno na alkohol a drogy za volantem

LIBERECKO - Jedním z míst kde akce TISPOL proběhla bylo i Liberecko. 

V průběhu minulého týdne se na území České republiky uskutečnila celorepubliková dopravně bezpečnostní akce pod záštitou mezinárodní organizace TISPOL, tentokrát se zaměřením především na požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek v provozu na pozemních komunikacích.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava. 

Během dvou dnů šest desítek policistů Libereckého kraje  podrobilo kontrole celkem 457 řidičů. Policisté odhalili čtyři řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem omamných a psychotropních látek. Ve dvou případech byl řidičům na místě zadržen řidičský průkaz.

Dále policisté zjistili 67 dopravních přestupků, z nichž byl nejčastěji, a to až v 38 případech nevyhovující technický stav vozidel a v 7 případech nepoužití bezpečnostních pásů řidičem vozidla.

S ohledem na blížící se vánoční svátky a oslavu Silvestra policisté upozorňují, že se s dopravní kontrolou řidiči mohou setkat, ať už v rámci případných následujících dopravně bezpečnostních akcí, tak prakticky kdykoliv, neboť policisté se problematice řízení pod vlivem alkoholu a návykových látek intenzivně věnují  denně v rámci běžného výkonu služby.
 

19. prosince 2017
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem