Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme svědky a veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Dopravní policisté vyšetřují střet vozidla s chodcem, k němuž došlo na vyznačeném přechodu pro chodce v ulici Jablonecká v Liberci. 

V sobotu 14. listopadu 2020 krátce před 16. hodinou projíždělo vozidlo černé barvy, staršího typu, po místní komunikaci ulice Jablonecká v Liberci ve směru jízdy k ulici Letná. Na vyznačeném přechodu pro chodce však řidič tohoto vozu neumožnil bezpečné přejití nezletilé chodkyni, která přecházela po vyznačením přechodu pro chodce u zastávky MHD ve směru k ulici Slovenského národního povstání. Došlo tak ke střetu, který si následně vyžádal převoz zraněné chodkyně do zdravotnického zařízení. Řidič tmavého vozidla, kterým byl muž ve věku mezi 50 a 60 lety, s poškozenou osobou krátce pohovořil, bezprostředně poté avšak místo dopravní nehody opustil, aniž by učinil veškerá opatření, která mu ukládá zákon.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost a svědky uvedené dopravní nehody a stejně tak i na řidiče vozidla, aby se policistům ozvali prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158, nebo na tel. čísle 974 466 255, případně aby se dostavili přímo na služebnu Dopravního inspektorátu v Liberci.

Svědectví a informace k případu mohou dopravním policistům výrazným způsobem dopomoci k jeho objasnění.

19. listopadu 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem